Ha :) Pompos si ridicol „Autorităţile de la Pietrari propun un program naţional de cadastru”

1
324

Va reamintim ca Pietrari este o comuna înca fara canalizare,  apa curenta si cu drumuri ca în Evul Mediu. Ca sa nu vorbim de inundatiile anuale,  cînd pîna si cimitirele lor devin subacvatice… si înca si înca…
Nu-i de vina numai primarul, toti sînt de vina, absolut toti. Fuduli nevoie mare, iar daca le arati primitivismul în care se balacesc ridica din umeri si dau vina pe UE , pe rusi sau pe ISIS.

Iar situatia este aceeasi peste tot în Dâmbovita. Nici nu-i de mirare daca politicienii locali, cu mic cu mare ,  sfîrsesc la pîrnaie. Fie PSD, fie PNL.

Primarul comunei, Cornel Coman, susţine că deocamdată impozitarea clădirilor se face aleatoriu, atâta timp cât nu este făcut cadastrul ❚ „Eu cred că ar trebui susţinută (de la nivel guvernamental) cadastrarea tuturor bunurilor pe care le deţin proprietarii şi după aceea să se facă impozitarea lor”, a declarat edilul comunei dâmboviţene, localitate în care anul acesta nu au crescut decât taxele şi impozitele prevăzute expres în noul Cod Fiscal

cititi si :

Scoala din Pietrari a ajuns si la ProTV : Au construit scoala, dar au uitat sa cumpere banci si scaune. Zeci de elevi, umiliti si pusi sa invete pe parchet

Acordarea unei bonificaţii contribuabililor care îşi achită obligaţiile fiscale până la sfârşitul lunii martie a atras după sine creşterea încasărilor la bugetul local al comunei Pietrari! Pentru că legislaţia a permis acest lucru, autorităţile locale de la Pietrari au decis să vină în sprijinul cetăţenilor, aşa că încă de anul trecut au hotărât ca în 2016, evident cu mici excepţii impuse de normele în vigoare şi de Codul Fiscal, taxele şi impozitele locale să rămână la nivelul anului 2015.

Acest lucru a fost de bun augur atât pentru administraţia locală, cât şi pentru contribuabilii pietrăreni care au profitat din plin până acum de facilităţile fiscale oferite de legislaţie şi de autorităţi. Cu toate acestea, primarul localităţii Pietrari consideră că impozitarea pe terenuri şi clădiri ar fi mai corectă dacă de la nivel guvernamental ar exista un program de susţinere a cadastrării tuturor bunurilor pe care le deţin proprietarii, pentru a se cunoaşte clar „averea” fiecărui contribuabil în parte. Potrivit edilului localităţii, Cornel Coman, cetăţenii de la Pietrari mai pot beneficia de bonificaţia de 10% până la 31 martie, aşa că mai sunt la dispoziţie câteva zile pentru achitarea dărilor către stat, beneficiindu- se de reducerea aferentă.

„La Pietrari taxele şi impozitele au rămas la fel ca anul trecut, au crescut numai cele prevăzute de Noul Cod Fiscal pe anumite sectoare. De exemplu, a scăzut impozitarea mijloacelor de transport certificate de primărie, de la 200 lei cât era înainte, la 156 de lei. Impozitul pe clădiri a crescut puţin… Măsurile sunt corecte numai că este normal, şi ar trebui la nivel guvernamental să se iniţieze un proiect pentru susţinerea la nivel naţional a cadastrului, pentru că trebuie să impozităm corect, noi impozităm aleatoriu pentru că nu avem cadastrul făcut. Eu cred că ar trebui susţinută cadastrarea tuturor bunurilor pe care le deţin proprietarii şi după aceea să se facă impozitarea lor. Dar noi aşa facem, mergem cu spatele. Cei care sunt serioşi, până la 31 martie îşi plătesc impozitele, cei care sunt întradevăr oameni serioşi, care îşi fac datoria către comunitate îşi plătesc dările, mai ales că au şi o bonificaţie de10% dacă îşi plătesc integral toate taxele până la 31 martie”, a declarat primarul localităţii Pietrari, Cornel Coman.

http://www.jurnaldedambovita.ro/jdb_articol–autoritatile-de-la-pietrari-propun-un-program-national-de-cadastru,36512.html

1 COMENTARIU

  1. Ai sters sefu’ . te-a cenzurat primaru’ !

    Las’ ca punem acuma noi în comentariu :

    ? Este comunitatea în care, dupa o paranghelie de ziua comunei de anul trecut, cetatenii au baut cot la cot cu „autoritatile” timp de „trei zile de neuitat” banii destinati bancilor elevilor. În Iulie de Sf. lie trageau la ţuici ţinîndu-se de uluci si doua luni mai tîrziu proprii lor copii învaţau stînd pe jos ca acum doua secole. ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.