GheorgheCiucioiu.ro interpret de muzica populară de la Pietrari

0
290

Gheorghe Ciucioiu este un interpret de muzica populară, foarte cunoscut pe plaiurile munteneşti. S-a născut pe data de 10 Martie 1956 în Comuna Pietrari a judeţului Dâmboviţa, o comună cu un cadru natural de excepţie, cu dealuri ce formează peisaje deosebit de pitoreşti şi reconfortante. Este fiul lui Nicolae si al Floarei. Copilara si-o petrece in Comuna Pietrari, alaturi de cantecele lui Ion Dolanescu, acesta fiind si idolul de exceptie pentru cariera de succes ce urma sa vina, a lui Gheorghe Ciucioiu.

“Idolul meu a fost si este Ion Dolanescu. Ii stiam toate cantecele pe dinafara. Le ascultam pana seara tarziu. Adormeam si ma trezeam cu cantecele lui.”

   A cântat pentru prima data la varsta de 8 ani pe scena Şcolii Generale din Comuna Pietrari.

Debutul pe o scenă adevarată s-a petrecut la vârsta de 18 ani pe scena Casei de Cultuă a Sindicatelor din Municipiul Târgovişte.

“Imi aduc aminte de debutul meu, de parca ar fi fost ieri. Nu mai stiu daca aveam emotii prea mari, insa ce stiu este ca, sala era arhiplina, iar aplauzele au fost furtunoase dupa ce am cantat; deci, mi se anunta o cariera de succes.”

A participat la numeroase festivaluri-concurs: “Jiule pe malul tău” (actual intitulat “Maria Lătăreţu”); “Cântec nou în Mehedinţi”; “Floare de pe Bărăgan”; “Toamnă buzoiană”; “Ghiocelul”, concursuri finalizate atât cu premii cât şi cu menţiuni.

 

mai mult la :  http://gheorgheciucioiu.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.