Gazeta Dâmboviței : Primăriile Bărbulețu, Pietrari și Râu Alb riscă să nu mai primească bani pentru investiţii, pe OG 28

0
229

La nivelul judeţului Dâmboviţa s-a decontat o sumă infimă din banii disponibili pe OG 28, iar primăriile care nu au decontat până acum riscă să nu mai primească bani.  Au fost alocate 550 de miliarde în  primele două etape de alocare ale anului 2016, din care au fost decontați până acum doar 31.490.219 lei.

Printre primăriile care nu au decontat nimic pe lucrări de investiții pe această ordonanță se numără:  Bărbulețu, Pietrari și Râu Alb. Mai sunt și localități cu decontări parțiale.

1324656920_resized

Toți primarii care au lucrări pe această ordonanță de urgență au fost informați că s-a publicat Hotărârea de Guvern care modifică normele de aplicare a OG 28 și decontarea lucrărilor se va face după sistemul primul venit, primul servit. Edilii trebuie să facă solicitări în acest sens direct la Ministerul Dezvoltării, să prezinte o situație precisă privind stadiul implementării proiectelor, necesarul de bani pentru finalizarea investițiilor și perioada în care lucrările vor fi terminate.

De asemenea, edilii care au finalizat proiectele au fost încurajați să facă procesele verbale de recepție, pentru a se putea face solicitări pentru alte proiecte ce pot fi implementate.

Până în acest moment, doar  14 proiecte au fost finalizate, dar nu există procese verbale de recepție pentru acestea.

http://www.gazetadambovitei.ro/administratie/primariile-dambovitene-risca-sa-nu-mai-primeasca-bani-pentru-investitii-pe-og-28/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.