FOTO VIDEO În Pietrari şcoala e pe ultimul loc. Cornel Coman, acuzat: “A transformat comuna în societatea lui comercială”

5
306

Microbuzul şcolar, care este destinat transportului elevilor din comuna Pietrari, este de aproape o jumătate de an în service, pentru reparaţii capitale. Părinţii spun că primarul comunei, Cornel Coman, nu a mişcat un deget pentru a remedia situaţia, iar acum, elevii sunt nevoiţi să caute alternative pentru a ajunge la şcoala care se află la 7 kilometri distanţă.

Merg la şcoală cu o dubă de marfă, o căruţă sau chiar pe jos, mai bine de şapte kilometri. Se întâmplă în comuna dâmboviăeană Pietrari pentru că microbuzul şcolar este stricat de mai bine şase luni. Deşi pare incredibil, aproape 100 de copii, din două sate ale commune Pietrari trebuie să îndure acest chin pentru că, spun profestorii, edilul localităţii a preferat să plătească telefoanele angajaţilor de la primărie, în loc să achite reparaţia mijlocului de transport.

Părinţi revoltaţi

“Se întâmplă de până să se termine şcoala. Avea maşina stricată şi n-a mai reparat-o nici în vacanţă, nici acum. Ne rugăm de un vecin al nostru să ne ducă copiii la şcoală. Mai mare ruşinea. Mai se supără şi el, na, să duci maşina pe drumu ăsta. Dar ne rugăm de el, ce să facem”, spune bunica unui elev de clasa a II-a.

“Când au luat copiii vacanţă, transportul nu mergea. Acum am înţeles că transportul e reparat şi nu sunt bani să îl scoată. Copiii au noroc cu un cetăţean de aici de la noi. Îi ia şi îi duce, că el are maşină mai mare şi încap copiii cu încap acolo, îngheuiţi”, spune tată unul elev.

Deşi au trecut şase luni de când microbuzul şcolar din localitatea dâmboviţeană Pietrari s-a defectat, autorităţile locale nu au făcut decât să se plângă că nu au bani. Primarul localităţii susţine că microbuzul este în service. Asta în condiţiile în care, spun profesorii, edilul a preferat să achite facturile de telefonie ale angajaţilor.

Primarul se vaită că nu are bani

“Reparaţia este foarte, foarte scumpă. Reperaţia a costat 118 milioane. Aştept acum să o achit. Dacă aţi văzut, am primit bani de pe rectificare 100 de milioane. Plătesc în service şi ridic maşina”, a declarat priamarul Cornel Coman.

“Maşina este defectă din luna mai. Cred că nu a existat şedinţă de consiliu în care noi să nu punem această problemă. De fiecare dată ni s-a spus: nu sunt bani”, spune Elena Marica profesoară şi consilier local.

Directoarea şcolii este şi ea extrem de revolatată pe această situaţie pentru că elevii sunt nevoiţi să meargă pe jos sau în diferite mijloace, aproape 7 kilometri.

“Copiii din satele Valea şi Şipot vin cu căruţa, cu biciclete, cu maşină personală a unui dintre părinţi care din milă, compasiune, îi aduce pe cei mai mulţi dintre ei. Mai nou, părintele a fost şi atenţionat de poliţişti că va fi amendat dacă va fi prins că un număr mai mare de elevi decât ar putea să transporte maşina”, ne-a spus Elena Tănase, directoarea şcolii din Pietrari.

FOTO VIDEO În Pietrari şcoala e pe ultimul loc. Cornel Coman, acuzat: “A transformat comuna în societatea lui comercială”

5 COMENTARII

  1. Alooooo,se aude?se observa,se simte, ca domnul director in persoana sotiei mai marelui popa a trecut in gasca pesedista.Pan’acuma nu au fost asemenea „neajunsuri”?daca da,si nu ati sesizat, insemneaza ca sunteti niste lichele care doriti debarcarea primarului.Faptul ca netunsul fost liberal,actualul bretonat pesedist vice Neacsu si-a mutat orataniile politice in barca lu’mecanicu’sef pesedist-fostul edil …de doi bani,nu inseamna sfarsitul carierei de …primar a lu’Coman,si stiti de ce…oratanii pesediste?pentru ca intr’adevar comuna a inflorit sub conducerea lui.Faptul ca popa un…nepreot dintre preotii comunei , un …popa nimenea,popa care-si vara nasul in politica si indeamna enoriasii la diverse diversiuni,constituie o mizerie din partea lui.De aici si divergentele si neintelegerile pentru ca sotia acestuia este directorul scoliiiiiiiiii.Rusine,mare rusine, daca credeti ca bretonatul ,noul recrut pesedist ,impreuna cu gasca pesedista condusa de cel mai mare mecanic care a avut volanul comunei pe mana si a condus-o din sant in sant ,deci…va inselati stimabililor daca credeti ca veti reusi rasturnarea actualului primar.Sictir, tovarasi mizerabili pesedisti!iar tu domnule popo vede-ti de credinta,indeamna credinciosii la fapte bune,nu te mai tine de …cioace politice.

    • „comuna a inflorit sub conducerea lui”—bai asta care ai scris asa ceva, unde ai vazut dumneata ca a inflorit comuna? Ca a pus domn’ primar flori pe stalp? Pune-ti flori in curtea ta si a primarului, dar comuna asta a decazut groaznic in timpul mandatului stimabilului primar. Pe drumurile din comuna iti distrugi efectiv masina…bataie de joc la adresa cetatenilor. Acum cand unii oameni isi spun nemultumirile imediat sunt criticati. D-nul primar se lauda ca a facut, ca a dres dar de fapt realizarile sunt infime…RUSINE!!!

      • Rusine esti chiar …tu,adica o rusine ascunsa dupa un comentariu de doi lei.De catre popa , directoarea scolii impreuna cu tot corul pesedist condus de catre cel mai de doi lei primar (fost)al tuturor timpurilor,faimosul mecanic care a condus comuna din sant in sant,sunteti manipulati ,din pacate ,manipulati prost si,dupa cum se observa,batuti in cap daca nu vedeti ca comuna Pietrari este diferita de cea condusa de catre pesedistu’mecanicu sef.Nemultumiri si neajunsuri sunt peste tot,in toate comunele indiferent de cine sunt conduse.Nici un primar nu poate multumi intreaga comunitate pentru ca ,din nefericire, se ivesc cazuri gen….cel de la Pietrari ,unde se gasesc guri sparte gen …popa care-l mananca-n…nu stiu unde si se implica in politica,o directoare care stie de situatia scolarilor d’atata vreme dar nu sopteste nimic …si…ca un hop peste gard,se trece la un atac dur la adresa primarului.De ce?pentru ca vicele,un om instabil din punct de vedere politic si nu numai,o ia…razna, crezand ca daca-si muta suba (de capre nu se stie docamdata)in codirla psd va fi un…posibil viitor ales primar.Din acest motiv si din faptul ca acest vice risca sa fie pus pe faras pentru incompetenta si alte motive ….care nu fac cinste functiei detinute, gasca latratorilor pesedisti au luat act de …..”ratacirea „viselui si au actionat.

  2. S’inca ceva, bai …muraturi pesediste,mersul pe jos l-a practicat elevii pe timpul regimului comunist si nu s-a intamplat nimicuta.Elevii mergeau la scoala,invatau….si stiti ca se invata p’atunci fara sa ai prea multe facilitati,iar acum elevul este …obisnuit prost,lenes,si daca s-ar putea ca profesorii sa le faca lectiile.Parintii acestor elevi ar trebui sa gandeasca ca ei au invatat si la …lumina lampi,si au invatat,au iesit,unii ce-i drept,adevarati oameni cu pregatire,cu respect si cu bun simt.Acum….rar gasesti asa ceva la un elev,si asta din cauza parintilor care-si obisnuiesc odrasle cu apucaturi proaste ,din cauza unor directori care-i invata… la prostii,si din cauza lu’pop care in timpul slujbei face politica..

  3. Am rămas stupefiată aseară. Cum e posibil să spălăm şosetele murdare aşa fel încât să vadă o ţară. Oamenii de sat (aşa spunea tata- vorbeşte frumos tată că e om de sat) nu se vorbesc de rău la tv. nu ştii niciodată cum te duce viaţa şi nu ajungi la tv, ajungi la omul din sat. Plus că doamnele profesoare au avut relaţii foarte strânse (unele dintre ele) cu primarul, care a fost f. bun cât a avut de dat. De când s-a destrămat alianţa cu PSD-ul şi comuna a fost tăiată de la fonduri primarul a devenit rău. Ce caractere frumose! Adevărate exemple de viaţă pentru copiii căraţi cu maşina la şcoală. Apropo de asta, şi eu am mers pe jos km. aceia şi ce bine era.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.