FOTO VIDEO Cum arată livezile din Bărbuleţu după grindina uriaşă căzută săptămâna trecută. Scoarţa de pe pomi este jupuită!

1
300


S-a ales praful de 150 de hectare de meri şi pruni la Bărbuleţu. Dezastrul este cu atât mai mare, cu cât pomii loviţi de grindina mare cât oul de porumbel, căzută săptămâna trecută, nu vor mai rodi nici la anul. Oamenii din sat spun că nu au mai trăit aşa ceva de când se ştiu pe pământ. Producţia de fructe este afectată în proproţie de 100%.

Gheaţa, de mărirea unui ou de porumbel a măturat totul în cale. Plantaţiile de meri au fost bombardate la propriu de ghiulelele căzute din cer. Scoarţa pomilor arată de parcă ar fi fost lovită cu toporul, iar acolo unde fructele nu au căzut, nu mai ai ce alege din ele. .
Pomii sunt de-a dreptul decojiţi de loviturile puternice. “Nici de ţuică nu sunt bune” “Uitaţi-vă, pe partea groasă, ce bolovani mari trebuia să fie de gheaţă. Uitaţi-vă în cel hal arată. E bombardat. Mărul ăsta nu-şi revine nici pentru la anul că s-a dus şi rodul. E foarte gravă situaţia. Recolta e compromisă 100%. Se vede şi pe jos ce e. Nici măcar la ţuică nu pot fi folosite pentru că sunt prea mici şi nu au zahăr în ele”, a declarat pentru “Adevărul”, Constantin Pică, consilier la primăria din Bărbuleţu.

Citeste mai mult: adev.ro/mpeae5

1 COMENTARIU

  1. Cu natura nu te poti pune si nici macar nu -i poti cere ceva,in achimb pomicultorii afectati pot cere de la iubitii alesi locali un singur lucru,neplata impozitului anual.In urma dezastrului lasat de furia naturii ,cei care raman in pierdere sunt pomicultorii,iar in castig vor fi vanatorii de…”ciubuce”,cei care se vor ocupa de asa zis ajutor din partea autoritatilor,ajutor care va merge la cei mai cu…spranceana,bineinteles cu spaga data celui care intocmeste actul de calamitate pentru ca asa se procedeaza pe la—— noi,ca la noi la…… nimenea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.