FOTO – Copiii din Râu Alb sunt duși la școală cu o căruță, din cauza străzilor înzăpezite

0
311

E lung și greu drumul spre școală pentru copiii dintr-un sat din Dâmbovița. Cei mici se îngrămădesc în căruța unui sătean care, sufletist, s-a oferit să-i ducă în fiecare dimineața la cursuri cale de 7 kilometri, altfel n-ar mai ajunge. Ion Vasile locuiește în satul Iuda din comuna dâmbovițeană Râul Alb, sat uitat de autorități. Are un copil în clasa a treia iar ca să ajungă la școală, micuțul ar trebui să meargă pe jos prin zăpada patru kilometri. Din cauza zăpezii pe drumul județean nu poate ajunge nicio mașină, așa că tatăl său este nevoit să-l ducă zilnic cu căruța. Din milă, bărbatul s-a oferit să îi ia și pe ceilalți copii din sat. Zgribuliți de frig şi doborați de ghiozdanele grele, cei mici așteaptă în fiecare dimineață pe uliță, în fata porților, căruța care ii duce la cursuri.

În comuna Raul Alb există un microbuz școlar, însă acesta nu poate ajunge în satul Iuda dacă drumul nu e deszăpezit. Localnicii spun ca an de an întâmpina aceleași probleme. Vara drumul județean este plin de noroi, iar iarna este blocat de zăpadă. Nici măcar nu-și mai amintesc când au văzut ultima dată un utilaj de deszăpezire.


Autoritățile locale ridică din umeri și dau vina pe iarna care ar fi venit din nou prea devreme.
De deszăpezirea drumului judetean 172 A – Răul Alb- Runcu ar trebui să se ocupe Consiliul Județean Dâmbovița, însă până acum în zonă n-a fost trimis niciun utilaj. Primarul din Răul Alb promite ca situația va fi remediată în câteva zile.

 

mai mult la :  http://www.gazetadambovitei.ro/eveniment/foto-copiii-din-rau-alb-sunt-dusi-la-scoala-cu-o-caruta-din-cauza-strazilor-inzapezite/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.