FOTO Comicul Bulă şi odiosul Ceauşescu au ajuns personaje de expoziţie la Râul Alb

1
162


Dintr-o pasiune, a ajuns să creeze un mic muzeu, spre bucuria celor mici, dar şi a celor mari. Un târgoviştean a realizat zeci de desene, cele mai multe înfăţişând personaje celebre cum ar fi Vlad Ţepeş, Ceauşescu sau comicul Bulă, pe care le-a donat, de Crăciun, Muzeului de Arheologie din comuna natală, Râul Alb, din judeţul Dâmboviţa. După închiderea expoziţiei, Vasile Neagu spune că va dona desenele elevilor.


FOTO Comicul Bulă şi odiosul Ceauşescu au ajuns personaje de expoziţie la Râul Alb

“E o pasiune mai veche de-a mea. Deja am în comuna natală, la Muzeul de Arheologie, o expoziţie pe care am deschis-o cu ocazia sărbătorilor pascale. De fapt, am vrut să înlocuiesc desenele de atunci cu altele. Mi-a plăcut să desenez, pentru că în desen te regăseşti altfel decât în alte domenii. Dacă în poezie trebuie să ai anumite vise ca să poţi să creezi versuri, la desen orice imagine vezi în faţa ochilor, o poţi transpune pe hârtie. Am lucrat la toate materialele o lună de zile. Perioada depinde foarte mult în ce lucrez, dacă lucrez în tuş, în creion sau în cariocă. Am încercat să suprind cât mai multe idei: portrete istorice, personalităţi, flori, peisaje, în general de la ţară. De fapt, tematica se bazează mai mult pe ceea ce găsim în mediul rural, decât la oraş, cu excepţia personalităţilor, acestea fiind la nivel naţional”, ne explică Vasile Neagu.

Citeste mai mult: adev.ro/mym43d

1 COMENTARIU

  1. La multi ani!,V.R.Alb,La multi ani ,Redactia Raul Alb.Un An Nou Fericit tuturor.Sper ca in noul an activitatea, d-astra stimabili domni de la redactie,sa fie mult mai …amanuntita in ceea ce priveste viata si traiul locuitorilor din V.R.A cu…lipsurile si ….neajunsurile lor.Cele ale domnilor de prin..primarii sunt bine ..cunoscute,adica ei..nu prea duc lipsa de ..nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here