FOTO Alunecări de teren la Bărbuleţu: „Eu aveam o grădină frumoasă aici. Acum au ieşit stânci la suprafaţă“

1
281

După ce anul trecut a fost lovită de grindină, comuna dâmboviţeană Bărbuleţu este din nou încercată de Dumnezeu. Ploile îndelungate au creat adevărate cratere de zeci de metri lungime şi adânci de zece metri, pe o suprafaţă totală de 25 de hectare de livezi.
Sătenii spun că de când se ştiu, nu au văzut aşa ceva. „De vineri a început pământul să o ia la vale. Nu am pomenit aşa ceva. A plecat şi pădurea. Nu mai avem ce alege din pomii fructiferi”, ne-a spus Romică Tudor. „Eu aveam o grădină frumoasă aici. Acum s-a întins pământul şi nu se mai vede nimic. Nu te poţi pune cu natura. Pe aici intram cu tractorul. Acum abia mergi cu piciorul. Au ieşit stânci la suprafaţă. S-au format lacuri”, ne spune Constantin Gagiu. Nu se mai cunosc parcelele În locul în care fiecare gospodar ştia că are o suprafaţă împrejmuită, acum, se văd adevărate piramide şi cratere uriaşe, în mijlocul cărora s-au format lacuri imense. Alunecările de teren s-au întins pe 25 de hectare de pomi fructiferi care, acum, nu mai poate fi folosită.

Citeste mai mult: adev.ro/n4q4tj

Citeste mai mult: adev.ro/n4q4tj

FOTO Alunecări de teren la Bărbuleţu: „Eu aveam o grădină

1 COMENTARIU

  1. Vina este (si )a noastra,a cetatenilor,nu numa’a …naturii.Unde sunt padurile de altadata care proteja intr-un fel aceste alunecari de teren.Ce -si face romanul cu mana lui ….nici natura nu iarta,asadar ….nu-si are rostul sa dam vina numa’ pe natura,natura este …blanda cu omul,dar si omul trebuie sa fie…in aceeasi masura bland cu …EA.Am ajuns sa ne plangem de mila,si asta in proportie de 80%din cauza noastra ca nu am fost si,dupa cum vedem,nu suntem in stare sa respectam ceea ce ne-a oferit mama NATURA,adica PADUREA.Padurea care a fost decimata nu numa’la nivel local si judetean ci la nivel national.Retrocedarile masive,o mare parte dintre ele ilegale,au dus la ciuntirea aurului verde.Acest dezastru a fost sustinut de catre administratiile locale,judetene,iar la nivel national de catre insasi politicienii nostri iubiti care nu au fost in stare sa adopte un nou COD SILVIC,un cod cu pedepse aspre pentru….taietorii de ….arbori.Mai mult de atat,aceste sugative , capuse politice as zice eu, au participat direct sau indirect la …rasul padurilor.Ceausescu a fost impuscat pentru…,chipurile ,subminarea economiei nationale,o pedeapsa nedreapta as zice eu pentru o fapta care nu a existat.Daca el a fost acuzat de subminare ,atunci….conducatorii de dupa ’89 de ce ar putea fi…acuzati?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.