Fermierii damboviteni, care detin terenuri in zone montane, considerate defavorizate cum sint Barbuletu si Râu Alb, pot cere bani de la banca pentru valorificarea lor.

1
251

Fermierii damboviteni, care detin terenuri in zone montane, considerate defavorizate, pot cere bani de la banca pentru valorificarea lor. Acestia trebuie sa se adreseze Agentiei de Plati si Interventie in agricultura, care le va elibera adeverintele de care au nevoie.

Pana acum, au fost incheiate conventii cu băncile CEC BanK si BCR, astfel incat fermierii care vor dori sa acceseze credite o vor putea face de la aceste banci, dupa ce primesc adeverintele de la APIA. Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura elibereaza adeverinte fermierilor care au proiecte europene in zonele defavorizate si care vor sa acceseze credite de la banci. Este vorba de beneficiarii plăţilor aferente Măsurilor 211 – "Sprijin pentru zona montană defavorizată", 212 "Sprijin pentru zone defavorizate, altele decat zona montană" şi 214 "Plăţi de agro-mediu" din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013, care doresc să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente. Dupa ce face o solicitare scrisa la APIA, fermierul primeste adeverinta prin care institutia confirma ca beneficiarul a depus cererea de plata pentru masurile de dezvoltare rurala, in campania 2010 si ca, pana la data emiterii adeverintei, au fost efectuate controalele si verificarile administrative asupra cererii de plata depuse de beneficiar, conform reglementarilor legale in vigoare. In adeverinta se va mentiona si suprafata determinata pentru plata la data emiterii, faptul ca beneficiarul nu face, la data emiterii, obiectul excluderilor de la plata si ca indeplineste conditiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, in conformitate cu legislatia in vigoare. Valoarea creditului va fi pana la 80% din valoarea sumei calculate conform adeverintei eliberate de APIA , la un curs de 4,2620 lei/euro.

Proiecte finantate cu credite de la banca

1 COMENTARIU

  1. aceste credite sunt cumva nerambursabile?,daca nu atunci cum poate un mic fermier sa solicite asemenea credite,in ce conditii cand, acum, la ora actuala nu poate vinde fructele,sau chiar daca o face, o face pe banii foarte putini in comparatie cu cheltuiala din cursul anului,
    asadar foarte multi dintre ei nu-si recupereaza nici investitia.

    multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.