Exceptional, bravo ! BĂRBULEŢU, UN ŢINUT UNDE LEGENDA SE ÎMPLETEŞTE CU FRUMUSEŢEA NATURII! Comuna ar putea fi inclusă pe harta turistică a României. VEZI VIDEO!

1
227

Intrarea în comună este dominată de dealul Cetăţea. Nu-ţi vine să crezi că în această zonă colinară stă proţopită o stâncă, prăvălită parcă din depărtarea munţilor. Legenda spune că în vârful acestui deal de piatră, într-o zonă greu accesibilă, Radu lui Anghel şi-ar fi făcut ascunziş. Ba, chiar şi-ar fi îngropat aici comorile.

Atestarea documentară a Bărbuleţului datează din anul 1574 . Legenda spune că pe aici ar fi trecut și domnitorul Mihai Viteazul. Biserica Bărbulețu, monument istoric care domină în inima satului, a fost ctitorită de logofătul Radu Crețulescu.

Prin osârdie și cu dragoste față de Dumnezeu, localnicii, preotul paroh și administrația locală au hotărât să construiască la Bărbulețu un nou așezământ de închinăciune. Misiune grea pentru vremurile pe care le trăim, dar nu s-au dat bătuți. Merg mai departe.

Comuna Bărbulețu ar putea fi inclusă pe harta turistică a României, dar mai sunt multe de pus la punct. Administrația locală a demarat investiții care să schimbe înfățișarea așezării. Primarul este optimist și crede că, odată finalizate aceste lucrări, turiștii își vor face un obicei din a poposi la Bărbulețu.

La Bărbulețu există obiceiuri care se păstrează nealterate de sute de ani. În ajun de Sfântul Dumitru, localnicii se adună, an de an, pe dealurile de la marginea satului, în mijlocul livezilor, și petrec lângă Focul lui Sumedru. Este prilej de dialog, de a povesti întâmplările de peste an, de a dezbate subiecte politice sau, pur și simplu, de a lăsa veselia să zburde în voie.

CIOBĂNEŞTII ROMÂNEŞTI MIORITICI ADUC FAIMĂ COMUNEI BĂRBULEŢU! “Canisa de Leaota” este recunoscută chiar şi pe plan internaţional

Faima comunei Bărbulețu a fost dusă până dincolo de granițele țării de un localnic îndrăgostit de câinii ciobănești românești mioritici. Îndeletnicirea sa este neobișnuită pentru aceste locuri, dar îi aduce satisfacții sufletești și materiale.

Pasiunea pentru câini s-a înfiripat în sufletul lui Romeo Pică dinainte să împlinească 2 ani. Ne-a spus cu mâna pe inimă că-şi aminteşte de parcă a fost ieri cum a învăţat să meargă înfigând zdravăn mâinile în blana câinelui mare şi alb pe care părinţii săi îl aveau în curte, la Bărbuleţu.

Inspectorul de urbanism Romeo Pică, funcţionar public la Primăria Bărbuleţu, este cel mai important crescător de câini din Dâmboviţa şi câştigător a numeroase concursuri. Primul ciobănesc românesc mioritic l-a cumpărat în urmă cu 12 ani.

Influenţat de părinţi, Romeo Pică a renunţat la visul său de a deveni medic veterinar şi a ales să urmeze Facultatea de Ingineria Mediului şi să profeseze ca inspector de Urbanism la Primăria Bărbuleţu.

Crescătorul de câini de la Bărbulețu și-a molipsit până la urmă și familia, care îi este acum alături și îl sprijină în tot ceea ce face.

Dâmboviţeanul se poate mândri acum că este deţinătorul “Canisei de Leaota”, recunoscută în toată România. A câştigat numeroase premii în concursurile de gen care se organizează în ţară.

Citeste articolul integral pe: Incomod Media

1 COMENTARIU

  1. Un lucru bun,zic eu,ca ne promovam … rasa de caini si faptul ca putinul de care dispunem stim sa-l apreciem.Parerea mea este ca ar trebui sa se faca mult mai mult si aici ma refer chiar la d-astra,domnii de la acest forum,adica sa cautati mai mult in interiorul V.R.Alb pentru ca, sunt sigur , veti gasi o sumedenie de exemple pozitive legate de activitatea cetatenilor,de obiceiuri ,traditii etc.Cu regret constat ca nu va implicati asa cum ar trebui ,iar activitatea d-astra se rezuma la cateva lucruri superficiale.Nu doresc sa jugnesc pe nimeni,nu vreau ca cineva sa ma acuze de faptul ca am curajul a spune ceea ce nu prea-mi convine insa,cred eu, opinia mea si a altora interesati este bine venita si trebuie tratata ca atare.As fi tare bucuros sa vad un material sau chiar doua postat in fiecare saptamana si nu m-ar deranja daca as vedea reportaje cu cetatenii care-si dedica activitatea strangand gunoiul de prin gradini(de exemplu) pregatindu-si astfel terenul pentru lucrarile de primavara,deci sa fie o implicare mai aproape de cetatean si cu aceasta ocazie sa-si spuna si el pasurile,neajunsurile,care ar fi bucuria lui ca este cetatean al comunei ,ce parere are de activitatea primarului,cum este el sprijinit,cetateanul zic, de catre administratia locala etc.Eu cred ca dispuneti de acel curaj de a face astfel de lucruri,de a sta de vorba chiar cu edilii ,cu cei care formeaza aparatul administratiei locale,cu cetateni pentru a va informa despre bucurii si neajunsuri si deasemenea nu cred ca ei au ramas aceeasi de altadata ,adica cu frica de a spune ceva chiar la adresa celor care nu-si fac treaba.Banuiesc ca acea teama de a spune adevarul este pe cale de …disparitie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.