Elevii din Pietrari de Dâmboviţa învaţă în frig, într-o şcoală nouă, dar neîncălzită

1
232
Au o şcoală nouă, construită cu bani europeni, dar învaţă într-una veche. Este povestea unor elevi din judeţul Dâmboviţa, care au ghinionul de a nu fi pe lista de priorităţi a autorităţilor locale. Nu se pot muta în noua clădire, pentru că primăria nu are bani de centrală termică. Prin urmare, avem încă un exemplu de cum se poate alege praful de fondurile europene, în lipsa unui proiect coerent.

Este al doilea an şcolar când cei 250 de elevi din Pietrari nu pot învăţa în condiţii decente. Se înghesuie în vechea clădire, unde nu au apă şi nici căldură.

Noua şcoală este gata, are mobilier şi calorifere, dar îi lipseşte centrala termică. Iar curtea şcolii este o groapă imensă, unde se strânge apa ori de cate ori plouă puternic. Zidurile exterioare, deşi noi, au început să se degradeze, pentru că, în lipsa canalizării, apa se infiltrează.

Clădirea a fost construită cu fonduri europene, dar 3 miliarde de lei trebuie suportaţi de autorităţile locale.

Autorităţile locale din Pietrari de Dâmboviţa au avut probleme şi cu transportul şcolar. Microbuzul era nefuncţional, iar elevii ajungeau la şcoală cu o dubă de marfă, cu o căruţă sau pe jos.

 

  • See more at: http://stiri.tvr.ro/elevii-din-pietrari-de-dambovita-invata-in-frig-intr-o-scoala-noua-dar-neincalzita_51972.html#sthash.GVoMjmsq.dpuf

1 COMENTARIU

  1. Vad ca pesedeul isi face treaba pe ritmul deja cunoscut cu care dealtfel ne-a obisnuit,adica isi arunca in lupta pan’si scoala ,elevii care chipurile nu au unde invata.Daca la conducerea judetului se afla un pesedist ,iar la carma comunei Pietrari un liberal este normal,bineinteles pentru capetele seci pesediste,sa se creada ca de vina este chiar primarul.Daca primaria era sub comanda unui pesedist ieseau in evidenta asemenea cazuri,erau dezbatute cu atata sudoare?eu zic ca nu.Acum s-a gasit timpul prielnic de a ataca,dar de ce cadrele didactice in frunte cu directorulnu au inceput aceste demersuri inainte de iscarea conflictului dintre echipa liberala si cea pesedista de la nivel local,conflict care a dus la demiterea vicelui primar,deci…de ce acum si nu la vremea respectiva?Sutinatorii fostului vice spun ca era omul potrivit care s-a implicat in problemele administratiei ,deci avea puterea necesara,de ce nu s-a pus problema rezolvarii acestor probleme in timpul cand noul recrut pesedist era in functia de vice?Nu credeti,stimate cadre didactice,ca aici este vorba si despre indiferenta sefului consiliului judetean care,conform atributiunilor,trebuie sa se implice in rezolvarea unor astfel de probleme?De ce acceptati sa fiti folositi ca varf de lance si de ce nu acceptati ideea ca nu numa’primarul are vina.Aici este vorba despre un conflict politic care afecteaza buna desfasurare a activitatii administratiei locale,iar victimele colaterale fiind chiar……elevii pe care continuati sa-i bagati in …lupta politica dintre cele doua tabere,pesedista si liberala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.