Dezvăluire EXPLOZIVĂ: Scheleții din dulapul sefului Comisiei de control a SRI, Baronul PSD Dâmboviţa Adrian Ţuţuianu

0
265

Baronul PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, este omul ales de Liviu Dragnea să monitorizeze la sânge activitatea SRI în următorii patru ani. Doar că noul şef al comisiei este urmărit de câteva episoade controversate din trecutul apropiat. Ţuţuianu a fost cercetat de DNA pentru trafic de influenţă în legătură cu campania electorală pentru alegerile locale din 2012, un dosar disjuns din cel al fostului senator PSD Ion Stan, după un denunţ făcut de omul de afaceri Nicuşor Sorin Dima.

Fostul şef al CJ Dâmboviţa susţine însă că DNA a închis acest dosar încă din 2013, primind o soluţie de neîncepere a urmăririi penale. „În urmă cu un an, DNA a dispus NUP, dosarul este soluţionat”, s-a apărat baronul PSD în anul 2014. De altfel, Ţuţuianu a recunoscut luni seara că telefonul său a fost interceptat de ofiţerii de informaţii în acest caz. “Cu ocazia asta, sigur că au fost interceptate telefoanele mai multor lideri politici de atunci.

Legea securităţii naţionale spune că atunci când s-a încetat o urmărire şi nu au existat indicii, există obligaţia, de regulă a Parchetului, să-ţi comunice acest lucru, menţionând perioada, numărul de telefon, mijloacele care au fost folosite. Nu vreau să intru în detalii”, a precizat noul şef al comisiei SRI. Într-un alt dosar, Ţuţuianu este urmărit penal pentru abuz în serviciu în cazul demiterii fostului director medical al Spitalului de Urgenţă Târgovişte. Mai mult, Ţuţuianu s-a aflat şi în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate pentru că s-ar fi aflat în conflict de interese.

În decembrie 2014, pe vremea când era şef al CJ Dâmboviţa, şeful comisiei SRI a explicat că până în 2012 a avut o firmă de avocatură, însă odată cu alegerea în fruntea judeţului şi-ar fi cesionat părţile sociale partenerilor. Ţuţuianu susţinea în urmă cu trei ani că firma sa de avocatură nu a avut contracte cu Consiliul Judeţean, însă a recunoscut că “este foarte posibil” să fi avut contracte cu mai multe primării din judeţ.

http://www.stiripesurse.ro/dezvaluire-exploziva-schele-ii-din-dulapul-comisiei-de-control-a-sri_1174851.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.