DEZASTRUL DE LA BĂRBULEȚU ARE CONSECINȚE GRAVE PENTRU LOCUITORI!

0
247

În comuna Bărbulețu, precipitațiile abundente din ultima perioadă au produs un adevărat dezastru natural. Aproximativ 25 de hectare de livezi și păduri au fost înghițite de pământ, iar dezastrul continuă, pericolul fiind foarte mare, mai ales că meteorologii anunță noi precipitații în următoarea perioadă. 

Peisajul este apocaliptic. În locul pășunilor verzi și a copacilor au apărut adevărate cratere cu lacuri de câteva zeci de metri adâncime și formațiuni calcaroase care au ieșit la suprafață.

Oamenii consideră că dealurile nu vor mai putea fi refăcute și cultivate, mulți dintre ei investind bani grei în culturile care acum nu mai există. Alții chiar au accesat fonduri europene între 1500 și 11 000 de euro, iar acum riscă să dea banii înapoi.

O comisie de Prefectură și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița a venit ieri să evalueze pagubele. Cu toate acestea, autoritățile nu îi pot ajuta pe cetățeni.Primarul localității susține că este nevoie de studii geologice, iar lucrările pentru stoparea alunecărilor de teren nu pot fi efectuate decât cu utilaje mari care nu pot ajunge în zonă. Acesta se gândește cum să îi ajute pe proprietari pentru a nu da banii europeni înapoi. 

Locuitorii comunei Bărbulețu se tem de faptul ca pământul încă se duce la vale, iar dacă va continua, riscă să pună în pericol casele și un drum din localitate.

mai mult la :

DEZASTRUL DE LA BĂRBULEȚU ARE CONSECINȚE GRAVE PENTRU LOCUITORI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.