Despre „scârba” de protestatari a domnișoarei Țuțuianu și deferența față de prostiile debitate de „bunicii cu părul alb”

0
307

O domnişoară de 25 de ani, Ruxandra Ţuţuianu, a afirmat despre protestatari, în urmă cu ceva zile, că, „dacă tot vă adunaţi ca oile în Piaţa Victoriei, cu toate că nu îmi pasă câtuşi de puţin de urletele voastre prost informate, îmi pasă de ce văd că lăsaţi în urmă! Nu e de mirare că ieşiţi ca în junglă, sunteţi un haos desăvârşit! Adunaţi-vă mizeriile, sticlele, hârtiile, mâncarea de pe jos! Ajung bătrânii să strângă după voi! Mi-e scârbă!”

Nimeni nu ar fi luat în seamă lamentarea domnișoarei dacă ea n-ar fi fost fiica senatorului Adrian Ţuţuianu, șeful comisiei SRI care se pregătește să ancheteze „multinaționalele” pentru implicare în proteste. În acest film, domnişoara Ţuţuianu nu există decât în raport cu tatăl ei, iar identitatea ei semnifică ceva doar prin această asociere. Presupunând că tatăl ar fi fost un şomer din Mizil sau un frizer din Caracal, contul ei de facebook, dacă cineva ar fi zăbovit asupra lui la momentul acelei postări inepte, ar fi fost asimilat unuia dintre miile de conturi care rostogolesc ura față de „corporatiștii și oengiștii din Piață”.

Însă opinia tinerei – care ascunde o ură viscerală faţă de cele „100.000 de răgălii adunate de undeva” (exprimarea „talibanului” Dumitru Buzatu) şi față de valorile pentru care, seară de seară, „răgăliile” se strâng să protesteze – e doar vârful unui aisberg ce ascunde convingerea altor persoane tinere care, într-un fel sau altul, trăiesc într-o bulă unde se petrec chestii complet diferite de ceea ce se întâmplă, în mod normal, în România.

Bănuiala mea e că d-ra Țuțuianu nu are şi nu va avea vreodată o problemă cu jobul, cu salariul, cu locuinţa, cu vacanţele. Corupţia, în măsura în care va rămâne endemică în România şi peste cincizeci de ani, nu-i va afecta viaţa personală. În România hoţiei, nemerniciei, abuzurilor, inechităţilor şi a incompetenţei, cariera sa profesională rareori se va intersecta cu aceşti factori.

Numai astfel îmi pot explica seninătatea şi dispreţul acelui comentariu de care mulţi români au fost revoltaţi. Însă trăim într-o ţară ce consfinţeşte prin Constituţie libertatea de exprimare. Şi e dreptul ei să spună orice crede de cuviinţă.

mai mult la :   republica.ro/despre-zscarba-de-protestatari-a-domnisoarei-tutuianu-si-deferenta-fata-de-prostiile-debitate-de-zbunicii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.