De ziua lui, Gheorghe Ciucioiu din Pietrari i-a tratat trata pe invitaţi cu …cântece şi voie bună!

0
302

Cunoscutul interpret dâmboviţen ,Gheorghe Ciucioiu s-a născut pe 10 martie, în zona înaltă a judeţului, la Pietrari. Ca o avanpremieră la aniversarea din acest an, în urmă cu câteva luni, Gheorghe Ciucoiua  a lansat pe piaţă un album plin de amintiri despre anii tinereţii, casa parintească şi satul natal, denumit sugestiv: “Mă gândesc la viaţa mea!”

”Ieri eram flăcău, când am debutat la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgovişte cu cunoscutul cântec “M-am născut între Carpaţi”. M-am bucurat de un succes care m-a emoţionat total încât mi-au dat şi lacrimile. Anii au trecut de parcă au zburat! Acum mă gândesc ce n-aş da să mai fiu ca atunci şi să pot înregistra un CD la momentul debutui. Aproape toate pisele sunt trecute prin sufletul meu şi sunt împletite cu tot ceea ce s-a întâmplat în decursul anilor,” spune Gheorghe Ciucoiu despre cel de-al cincelea album de folclor cu instrumente reci, pe care l-a lansat în cariera sa artistică.

 

“Mă gândesc la viaţa mea, cum se duce săraca,

Ieri eram boboc de floare n-aveam nici o supărare,

Eram tânăr n-aveam minte, dar aveam viaţa-n nainte,

Azi am minte şi-am de toate, dar duc şi mulţi ani în spate”.

 

Versurile sunt extrase din piesa care dă şi numele albumului “Mă gândesc la viaţa mea!”

“E o realitate! De multe ori când eşti tânăr şi vrei să te distrezi, să-ţi trăieşti viaţa nu ai prea multe posibilităţi, iar  la o vărstă mai înaintată ai bani, ai de toate, dar nu mai ai sănătatea şi forţa pe care o ai la tinereţe”, mărturiseşte din propria experienţă de viaţă Gheorghe Ciucioiu.

Cât despre relaţia sa cu muzica, Gheorghe Ciuciou povesteşte: “Am crescut într-o atmosferă propice muzicii populare, mama şi tata fiind îndrăgostiţi de folclor. La bine şi la rău, în căsuţa noastră de la ţară unde au crescut 9 copii se auzeau doine, balade şi muzică de petrecere.

Viaţa mea a fost coordonată de trei nestemate care mi-au marcat existenţa şi şi-au pus amprenta asupra vieţii: folclorul românesc, portul popular şi nu în ultimul rând publicul; toate acestea mi-au influenţat decizile pe care le-am luat, atât în momentele de cumpănă ci şi în momentele de bucurie. Mi-am dorit întotdeauna ca prin cântec să aduc acea sensibilitate pură şi nealterată a neamului nostru, autenticul, delicateţea portului popular, emoţia până la lacrimi, bucuria şi alinarea de care sufletele noastre au nevoie mai ales acum în momentele grele pe care le traversăm cu toţii.” Dacă ar fi să o ia de la capăt, interpretul nu ar schimba mai nimic: “Am crescut odată cu muzica şi muzica a crescut odată cu mine, s-a cristalizat în fiinţa mea încât am impresia că mă ghidează prin întreaga lume. Am luptat mereu pentru a-mi atinge visele şi idealurile, nu am făcut compromisuri care să mă abată pe alte căi. Am fost alături tot timpul de toţi cei care m-au ajutat şi nu i-am uitat, răsplătindu-le bunătatea. La viaţa mea n-aş schimba nimic, dacă m-aş mai naşte o dată aş vrea să fiu acelaşi om, dar dacă ar fi să schimb ceva în comportamentul meu mi-aş dori să fiu mult mai indiferent la dezamăgirile celor din jur.anul acesta dup amulţi ani, Gheorghe Ciuciou îşi sărbătoreşte ziua acasă şi nu pe scenă aşa cum este obişnuit. “De multă vreme nu mi-am mai aniversat ziua în week-end, pentru ca de fiecare dată cântam la aniversările altora. Anul acesta este rândul meu să petrec alături de prietenii dragi sufletului meu.” La ceas aniversar,  Ciucoiu are şi un mesaj pentru cei care-i îndrăgesc cântecele: “Celor care mă îndrăgesc şi-mi ascultă cântecele le spun să rămână aceeaşi oameni populari, să creadă în puterea videcătoare a cântecului şi mă înclin în faţa lor.”

 

cititi si :

Gheorghe Ciucioiu, „un anonim de România care îl concurează pe .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.