De ce la Voinesti se poate si la noi , Râu Alb, Pietrari, Barbuletu , NU ?

1
279

…  Canalizare la Voinești

Banii vin de la Administraţia Fondului de Mediu – 95%, iar restul de 5% – de la bugetul local ❚ Administraţia va încheia astfel şi capitolul vechii reţele de canalizare care oricum nu corespundea actualelor standarde ❚ Noua reţea este adaptată cerinţelor Uniunii Europene şi are la bază analize de mediu

 Interviu cu Sandu Gabriel Dănuț,

primarul comunei

Rep: Aţi primit undă verde pentru investiţia „canalizare în satul Voineşti”. Care sunt ultimele noutăţi legate de aceasta?

– Suntem în faza de selecţie a ofertei. Vinerea trecută (n.n. 20 aprilie a.c.) am publicat pe SEAP caietul de sarcini şi urmează paşii cu selecţia de ofertă. Sper ca în această vară să semnez contractul de execuţie şi să dăm ordinul de începere a lucrărilor. În toamnă vom demara lucrările de canalizare în satul Voineşti.

Rep: Care este valoarea totală a proiectului şi de unde vin banii?

– Tot satul Voineşti va avea canalizare pe o lungime totală de 7,7 km. Sumele vin de la Administraţia Fondului de Mediu (95%), iar restul de 5%, de la bugetul local. Valoarea totală a proiectului este de 40 miliarde lei vechi.

Rep: În comună nu a existat până acum canalizare?

– Există un segment de canalizare nefuncţional, proiectat la nivelul anilor 1980. Acum o să facem canalizare cu tot ce înseamnă analize de mediu, adaptată la cerinţele UE.

Rep: Ce investiţii mai aveţi în vedere în perioada următoare?

– În satul Gemenea – Brătuleşti, în acest an, facem extindere de alimentare cu gaze pe circa 3,8 km. Într-un viitor apropiat sperăm să extindem canalizarea în toate satele comunei.

Rep: Mai sunt probleme la plata persoanelor cu handicap şi a asistenţilor acestora?

– Pentru persoanele cu handicap şi asistenţii lor, conform repartiţiei bugetului, sunt bani până la jumătatea anului 2012. Mereu au fost probleme, dar spre sfârşitul anului, s-a făcut o rectificare de buget la nivel naţional şi nici o primărie nu a rămas cu restanţe vizavi de plata persoanelor cu handicap şi a asistenţilor acestora.

1 COMENTARIU

  1. Apreciez initiativa d-lui primar,insa l-as intreba de ce abia acum si nu acum catva timp in urma nu s-a trecut la demararea acestui proiect.Acest mod de a scoate ceva din pusculita cu promisiunui este folosit cu si intotdeauna in interes,vin alegerile si stim noi cam cum sunt trasi in capcane cetatenii de catre stimabili cu a pune cate ceva pe „masa” inainte de alegeri.Asteptam cu mare interes ca si ceilalti primari sa iasa la atac cu ceva rezerve ,promisiuni facute si neindeplinite,iar acum scoase si puse din nou pe masa negocierilor cu cetatenii, dupa aceea au motive si stiu d-lor foare bine cum sa le aseze din nou la naftalina pana la urmatoarele alegeri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.