De câțiva ani, defrișările sunt la ordinea zilei în Dâmbovița

1
248

 

Furt masiv de lemne din pădurile din Dambovita ! Aurul verde cade sub securile hoţilor. În special pădurile particulare sunt defrişate ziua în amiaza marte şi noaptea lemnul este cărat cu căruţele. Oamenii au păduri, dar… nu au bani de pază şi astfel furturile au atins cote alarmante. Fără dotare, bătând dealurile la picior şi expunându-se pericolelor, poliţiştii locali dau amenzi, fac dosare penale, confiscă lemne şi căruţe, dar nimic din toate acestea nu-i sperie pe cei certaţi cu legea. Dacă mai punem la socoteală şi gravele probleme de mediu care au afectat judeţul tocmai din cauza acestor fărădelegi, este lesne de înţeles că lucrurile au luat-o razna…

Proprietățile private, luate pe… sus de hoți

Poliţiştii postului de poliţie rurală din comuna Răzvad au capturat, în urma unui control de rutină, peste 6-7 metri cubi de material lemnos, sustras din pădurile din zona satului Gorgota. Potrivit subinspectorului de poliţie Cătălin Sandu, şeful postului de poliţie, au fost surprinse trei persoane care transportau cu căruţele masă lemnoasă pentru care n-au putut prezenta documente de provenienţă. Subinspectorul de poliţie a calificat sustragerea de lemn din păduri drept un fenomen care a proliferat pe proprietăţile private pe care proprietarii nu le-au dat în paza Ocolului Silvic.

….. De câțiva ani, defrișările sunt la ordinea zilei în Dâmbovița

1 COMENTARIU

  1. Legea este slaba ,iar cei care sunt pusi sa o aplice sunt si mai….indulgenti,de aceea ar trebui cat mai repede posibil o lege mai aspra cu pedepse mult mai mari.Daca nu se vor lua masuri in acest sens ne vom trezi nu dupa mult timp ca aurul verde va fi practic sters.Referitor la faptul ca oamenii nu au banii pentru paza nu este adevarat, mai degraba cei care detin padurii nu au cui sa le-o dea sub paza,celor de la romsilva?,multii nu au incredere in felul cum acestia gestioneaza padurea.Asa ca cei care detin padure nu le raman decat sa astepte ca guvernantii sa se gandeasca la acest aur verde si sa elaboreze o lege cat mai dura pana nu este prea tarziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.