Dăunătorii fac ravagii, Unitatea Fitosanitară n-are un leu!

0
272


Războiul cu bolile şi atacul dăunătorilor este pierdut ❚ Rămasă fără fonduri de combatere încă din 2009, Unitatea Fitosanitară face ce mai poate: dă sfaturi şi emite buletine de avertizare ❚ În momentul de faţă, generaţia I a omidei păroase a dudului a invadat judeţul, iar o bacterioză agresivă face prăpăd în pomii fructiferi din Văleni Dâmboviţa

Doi agenţi patogeni de interes naţional (o insectă şi o bacterioză) atacă frunzele copacilor în momentul de faţă, iar Unitatea Fitosanitară Dâmboviţa ridică neputincioasă din umeri în lipsa mijloacelor necesare de luptă împotriva acestor dăunători. Rămaşi fără fonduri pentru combaterea dăunătorilor de interes naţional încă din anul 2009, reprezentanţii Unităţii Fitosanitare Dâmboviţa trebuie să se rezume doar la sfaturi şi indicaţii care să vină în sprijinul producătorilor, dar şi al comunităţilor locale.

În acest sens ing. Nicolae Manea, coordonatorul Unităţii Fitosanitare Dâmboviţa atrage atenţia consiliilor locale, în special a celor din mediul rural, să efectueze tratamentele necesare împotriva omidei păroase a dudului care a invadat deja aliniamentele de pomi situate de-a lungul şoselelor. Problema este că acesta e doar începutul, pentru că urmează şi generaţia a IIa a omidei păroase a dudului.

mai mult :

Dăunătorii fac ravagii, Unitatea Fitosanitară n-are un leu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.