Dar de „Sarbatoarea casului afumat” , ziua comunei Pietrari , 20 Iulie de Sfântul Ilie, se va organiza ceva? Hai, bre dom’ Coman, yes you can !

0
303

(arhiva 20 Iulie 2009) Sarbatoarea casului afumat, zi inchinata Sf Ilie, ocrotitorul comunei Pietrari

“Sarbatoarea casului afumat” a reunit sute dintre locuitorii comunei Pietrari, oaspeti de prim rang,
de la Targoviste, ansambluri si rapsozi de talie nationala.

Vrednicii locuitori ai comunei Pietrari au petrecut, ieri, la prima editie a zilei comunei reinfiintate prin votul lor, cu sase ani in urma.
Serbarea s-a desfasurat sub titulatura “Sarbatoarea casului afumat”, primarul Cornel Coman incercand sa impuste doi iepuri dintr-un foc: sa promoveze un produs traditional, posibil viitor brend care sa faca faima comunei, dar si sa ofere localnicilor o zi de care sa isi aminteasca peste timp cu placere, la ziua Sf. Prooroc Ilie.
 La invitatia primarului Coman au raspuns cu placere prefectul Iancu Caracota, senatorul Adrina Tutuianu si deputatul Dumitru George.
  utin dupa ora 10.00, o procesiune a pornit din fata Caminului Cultural spre intrarea in comuna, unde a fost sfintita o frumoasa troita, intre ctitori fiind la loc de cinste ing. Mircea Iordache, directorul S.C. MONDOTRANS.
Dupa slujba s-au adresat multimii primarul si prefectul judetului, dl. Iancu Caracota declarandu-se incantat de frumusetea locurilor si angajandu-se sa ajute comunitatea ori de cate ori va fi nevoie.
    La ora 14.00 a inceput un frumos spectacol oferit de ansambluri din judet pentru ca seara sa fie rezervata unor seniori ai folclorului romanesc: Ionut Dolanescu, Ilie Rosu, Elisabeta Turcu, Camelia Conovici ori Gheorghe Ciucioiu
20 Iulie 2009 Prima ediţie a Zilelor Comunei Pietrari se constituie într-o suită de premiere pentru aceste locuri.

Toţi cei prezenţi au primit câte un bulz de caş afumat învelit în mămăligă aburindă. Apoi, Ionuţ Dolănescu, Ilie Roşu, Elisabeta Turcu, Camelia Conovici, Mitică Tavă, Nicoleta Vasile, Gheorghe Ciucioiu şi mulţi alţi interpreţi de frunte ai folclorului românesc au susţinut un spectacol de zile mari. Cele mai bune ansambluri folclorice dâmboviţene sint prezente la Sărbătoarea Pietrarilor. Va fi târnosită o troiţă închinată Sfântului Ilie. Pentru prima oară pe cerul din Pietrari vor fi văzute focuri de artificii.

Prefaţând complexul de manifestări de pe 20 iulie, joi, 16 iulie, primarul de Pietrari ,Cornel Coman, însoţit de un sol şi de componenţii ansamblului folcloric al localităţii, a purces către Primăria Vulcana Băi, pentru a-i invita pe vecini la sărbătoare. Vice-primarul comunei Vulcana Băi, Filofteia Şerban, a recepţionat solia şi a asistat, alături de colegi din primărie şi din Consiliul local, la micro-spectacolul oferit de oaspeţi. Primarul de Pietrari a sosit călare pe un modern ATV chiar pe drumul ce leagă peste un deal Pietrari de Vulcana Băi, drum ce urmeză să fie reabilitat în cadrul unui proiect comun al celor două localităţi.

sursa : http://www.ziardambovita.ro/index.php?categoryid=8&p2_articleid=21314

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.