Dâmbovița: crescători de animale din Barbuletu si Râu Alb vor primi ajutor financiar de la Fondul European de Garantare Agricolă

0
277

773 de crescători din 18 localități dâmbovițene au depus cereri pentru a primi sprijinul destinat producătorilor de lapte de vacă din zonele defavorizate. Până pe 15 aprilie se va efectua controlul la fața locului, urmând ca plățile să se facă până la sfârșitul lunii iunie.

Programul  de depunere a cererilor pentru schema de ajutor specific, finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), destinat producătorilor de lapte de vacă din zonele defavorizate s-a încheiat. Beneficiarii ajutorului specific acordat producătorilor de lapte de vacă din zonele defavorizate sunt producătorii agricoli, crescători de vaci de lapte, înregistraţi în sistemul de administrare a cotelor de lapte pentru livrări sau vânzări directe şi cu exploataţii localizate în zonele defavorizate din România. În Dâmbovița, au depus cerere de sprijin 773 de crescători din localitățile Aninoasa, Doicești, Glodeni, Ocnița, Bărbulețu, Bezdead, Buciumeni, Iedera, Moroeni, Pietroșița, Pucheni, Rau Alb, Runcu, Valea Lunga, Vârfuri, Vișinești, Văleni Dâmbovița.

Cuantumul ajutorului specific este de  cel mult 250 euro/cap de vacă şi se calculează după finalizarea verificărilor, prin raportarea plafonului de 22.447.205 euro aferent acestei forme de sprijin la numărul de animale eligibile.
 
Controlul la faţa locului se va efectua până la data de 15 aprilie inclusiv, plăţile urmând a se efectua până la data de 30 iunie.
 
De asemenea, pe 14 februarie au fost finalizate plăţile naţionale directe complementare aferente anului 2010 în sectorul zootehnic. Au fost eligibili pentru plată 1963 crescători de bovine și 344 crescători de ovine și caprine.

http://www.damboviteanul.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.