Cu asta nu sintem de acord. Vânătoarea producătorilor individuali de rachiu

1
272

Prin structurile sale din teritoriu, ministerul a pus gând rău celor care încă îşi mai fabrică ţuica în gospodăriile proprii ❚ Numai că, în loc să-şi pună la treabă propriile structuri, prin Direcţia Regională de Accize şi Operaţiuni Vamale li s-a impus primarilor să-i identifice pe producătorii de rachiu ❚ Adică, edilii să-şi depăşească atribuţiile din fişa postului şi să-i pârască pe cei ameninţaţi cu închisoarea de la 2 la 7 ani pentru că nu plătesc accize pe rachiu

În loc să se ocupe de marea evaziune care a avut o contribuţie importantă la starea economică a României de astăzi, Ministerul Finanţelor, prin structurile sale, a pus gând rău cetăţenilor care îşi fabrică rachiul în gospodăriile proprii. Şi pentru ca reprezentanţii ministerului să nu fie consideraţi „băieţii răi” în toată această operaţiune, mai ales că vin vremuri electorale, autorităţile din domeniu s-au gândit să bage la înaintare… primarii.

 

Potrivit senatorului PSD de Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, recent, toţi edilii locali au primit o adresă de la Direcţia Regională de Accize şi Operaţiuni Vamale prin care li se cere să identifice numele producătorilor individuali de băuturi alcoolice supuse accizei şi să întocmească o situaţie a deţinătorilor de cazane sau instalaţii de distilare a băuturilor din gospodăriile populaţiei. În traducere liberă, li se cere primarilor să-i pârască pe cetăţenii care îşi fabrică singuri rachiul şi palinca, pentru ca mai apoi oamenilor să li se întocmească dosare penale, să fie trimişi în judecată, iar dacă instanţa îi va găsi vinovaţi că fabrică băuturi alcoolice fără să plătească accize, cetăţenii pot chiar să facă mulţi ani de puşcărie.

Senatorul Adrian Ţuţuianu susţine că Ministerul Finanţelor, prin structurile sale teritoriale, obligă primarii să-şi depăşească atribuţiile din fişa postului şi să se transforme în „călăii” oamenilor care, din diverse motive, fie financiare, fie de respectare a tradiţiilor, încă îşi mai fabrică băuturile în propriile gospodării.

„Se continuă cu represiunea împotriva cetățeanului”

Adrian Ţuţuianu a menţionat: „Ca să vedeţi că se continuă cu represiunea împotriva cetăţeanului, de la Ministerul Finanţelor Publice, de la Autoritatea Naţională a Vămilor, Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bucureşti, s-a transmis o adresă tuturor primarilor prin care li se solicită să identifice numele producătorilor individuali de băuturi alcoolice supuse accizei şi situaţia deţinătorilor de cazane sau instalaţii de distilare a băuturilor alcoolice din gospodăriile populaţiei. Ce se doreşte?! În primul rând nu e treaba primarilor. Dacă discutăm despre cine se ocupă de finanţe, discutăm despre Ministerul de Finanţe şi despre structurile teritoriale ale acestui minister, în special de Direcţia de Operaţiuni Vamale şi Accize. Nu putem cere primarilor să se ocupe de ceea ce nu este în fişa postului. Pe de altă parte, care e consecinţa?! Se doreşte identificarea acestor persoane de către primari, întocmirea de dosare penale şi trimiterea în judecată a persoanelor care produc, în instalaţii individuale, băuturi alcoolice, în conformitate cu dispoziţia Articolului 296, indice 1 din Codul Fiscal. Aviz pentru cei care fabrică asemenea băuturi şi nu plătesc acciză, închisoarea este de la 2 la 7 ani, pentru că acesta este tratamentul juridic pe care a simţit nevoia puterea să-l facă pe aceşti oameni”.

sursa:

Vânătoarea producătorilor individuali de rachiu

1 COMENTARIU

  1. Guvernul actual crede ca recuperarea pierderilor de la buget(pierderi vadit stiute si intetionat facute de catre acesta cu baietii destepti care fac afaceri cu Statul nostru scump si drag)se face tot de pe spinarea cetateanului de rand.Asistam cu cata nesimtire se” gadila”bietele pensii si asa ciuntite ,cu cata neobrazare guvernul incerca din nou impozitarea acestora,iar acum o alta masura,printre multele ,dupa parerea mea asemanatoare cu cele luate de comunisti cand te verificau in caruta atunci cand mergeai dupa schimb de marfa,iar daca iti gaseau tuica ti-o confiscau.Cred ca o alta masura va fi aceea de ” numararea ouolelor” si sigur ca vor pune taxe si impozite…… ,dar din pacate pentru cei care vor face verificari,surpriza , n-o sa gaseasca multe deoarece ……….??????.Rusine stimati si alesi guvernanti ca va pretati la asemenea masuri,dar asa este dintodeauna ati dat in punctul considerat de voi slab,in tarani,pensionari ,iar in cei care invart miloanele nu puteti pentru ca cu ei,adica cu” baietii destepti” Statul face afaceri.Nu credeam vreodata ca dupa asa zisa revolutie din „89 sperantele vor fi transformate in batjocura si saracie pentru unii,iar in palate si lux pentru altii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.