CRIZĂ DE MEDICI STOMATOLOGI ÎN MEDIUL RURAL. La Bărbulețu o simpla masea cariata devine un cosmar

0
244

Multe localități din mediul rural se confruntă cu lipsa medicilor stomatologi. Astfel, populația este obligată să meargă la cabinetele din marile orașe, unde plătesc tarife greu de suportat pentru buzunarele lor.

1286108278_resized

Un astfel de exemplu este la Bărbulețu, unde medicul stomatolog s-a pensionat și nimeni nu a mai vrut să vină acolo, deși Casa Județeană de Asigurări de Sănătate a majorat plafonul cu 50% pentru cei care profesează în mediul rural față de cei care sunt în mediul urban.

Alexandra Stan, purtător de cuvânt al CJAS a declarat că instituția pe care o conduce nu are cum să rezolve această problemă pentru că nu îi poate obliga pe medici să profeseze în satele dâmbovițene. Reprezentanții instituției i-au rugat pe cei 114 stomatologi să încheie contracte de finanțare a serviciilor, însă doar 70 au acceptat.

Sănătatea orală este un subiect ignorat de o mare parte a cetățenilor din mediul rural din cauza educației, dar și din cauza tarifelor foarte mari ale medicilor. În aceste condiții, specialiștii preferă să lucreze în marile orașe unde oamenii pot scoate mai mulți bani din buzunar și apelează într-o mai mare măsura la serviciile stomatologice.

 

CRIZĂ DE MEDICI STOMATOLOGI ÎN MEDIUL RURAL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.