Cireșe de Bărbulețu la preț de mușchi de vită în piețele din București

0
41

Cristi Suciu spune că soiurile românești au ajuns să se vândă la prețuri de lux. Ceea ce am constatat și noi. Și mai spune ceva important: „Am un producător din Dăbuleni care a corcit pepenele cu dovleacul și iese cu ei la începutul lui iunie! Nimeni n-o să-l creadă!”.

În Piața 1 Mai, de pe bulevardul Ion Mihalache, aflăm lucruri interesante. Pe tarabele producătorilor din Bărbulețu, cireșe negre, mari și frumoase, se vând cu 10-12 lei kilogramul. Vizavi, în raionul dedicat agenților economici, aceeași marfă, etichetată ca produs grecesc, costă 20 de lei.

Florin, tarabagiul ne-producător, confirmă ceea ce bănuiam: „Nu-s românești, sunt bulgărești și-s mai viermănoase. Nu au cum să fie românești!”. Vinete „românești” cât o minge de rugby În Obor, una din cele mai mari piețe din Capitală, prețurile sunt mai mici. Aceleași cireșe de Bărbulețu sunt maximum 10 lei, iar cele din Urechești Vrancea costă doar 5 lei. Căpșunele se dau cu 8 lei…

articol complet la : evz.ro/incepem-campania-mancam-cancer-pe-paine-cum-au-ajuns-ciresele.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here