Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

0
306

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi s-au dovedit a fi adaptate la condiţiile pedoclimatice de la noi. De asemenea, pentru aceste soiuri sunt prezentaţi principalii polenizatori, mărul fiind o specie autosterilă. Baza producţiei de mere este însă asigurată de un număr relativ restrâns de soiuri, deja devenite tradiţionale, cum sunt: Jonathan, Golden Delicious, Red Delicious, Idared sau Starkrimson.

Grupul Jonathan

Este cel mai apreciat soi din ţara noastră în consumul intern. Este originar din SUA, fiind unul dintre cele mai cultivate soiuri din lume timp de câteva decenii, dar care după anii 1900 a fost depăşit de grupul Red Delicious. În România sunt zone precum, Valea Dâmboviţei, unde soiul Jonathan deţine încă ponderea de 60-75%.
Pomul are o adaptabilitate bună pe orice tip de sol şi diferite condiţii climatice, puţin sensibil la ger, de vigoare mijlocie, coroana poate fi condusă fără dificultăţi, precocitate în rodire, rodeşte constant şi are o productivitate bună.

mai mult la  :   http://fermierulargesean.ro/cele-mai-bune-soiuri-de-mere-cultivate-in-romania/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.