Cei de la Râu Alb, atentie mare !

0
280

O femeie a fost atacată de un urs, fiind rănită, accidentul având loc în comuna Buciumeni, satul Dealu Mare, din judeţul Dâmboviţa, aflată în vecinătatea localităţii Pietroşiţa, unde un localnic a fost ucis de un urs, sâmbătă dimineaţă. 

Femeia a fost muşcată de gât şi de mâini. 

Incidentul a avut loc sâmbătă după-amiază, femeia fiind găsită pe malul râului Ialomiţa, de către un cioban care a dus-o la o stână din apropiere şi a anunţat autorităţile. Femeia rănită se află într-o zonă accidentată, unde ambulanţa nu are acces.

Potrivit purtătorului de cuvant al Jandarmeriei Dâmboviţa, Ciprian Vătăşelu, un echipaj de jandarmi se află în zonă, urmând să o transporte pe femeie, pe o targă improvizată, până la drumul unde are acces ambulanţa.

Jandarmii se aflau în zonă întrucât cu puţin timp înainte de a fi găsită femeia mai mulţi localnici au sunat la 112, anunţând că un urs a intrat într-o livadă. Comuna Buciumeni este învecinată localităţii Pietroşiţa, unde sâmbătă dimineaţă un bătrân în vârstă de 71 de ani a fost ucis de un urs, în timp ce se afla într-o livadă de la marginea pădurii. O femeie aflată în zonă a văzut incidentul şi a ţipat, chemându-i în ajutor pe alţi doi localnici.

Conform martorilor, bărbatul avea 71 de ani, era din satul Dealu Frumos, localitatea Pietroşiţa, şi a fost găsit decedat pe stradă după ce a fost sfâşiat de un urs. Cadavrul a fost găsit de niște localnici, care au sunat imediat la 112. O ambulanță a fost chemată, dar medicii nu l-au mai putut salva pe bărbatul care avea multe răni în zona gâtului și a abdomenului.

Raluca Florescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmbovița, a declarat că atacul ursului s-a produs în această dimineață. Bărbatul se afla într-o livadă de la marginea unei păduri, împreună cu alte două persoane, când ursul s-a apropiat şi l-a atacat.

"După ce l-a atacat pe bărbat şi i-a provocat răni foarte grave, ursul a fugit în pădure. La faţa locului au ajuns Poliţia şi Ambulanţa, dar medicii nu au mai putut să îl salveze pe bărbat, declarând decesul acestuia", a spus Raluca Florescu.

Ursul poate fi prins doar cu autorizaţie de la Ministerul Mediului

Reprezentanţii asociaţiei care administrează fondul de vânătoare din zona localităţii Pietroşiţa (Dâmboviţa), unde un urs a ucis un localnic, sâmbătă, spun că vor cere Ministerului Mediului autorizaţie pentru a prinde şi a reloca animalul.
Fondul de vânătoare din zona Pietroşiţa este privat, fiind administrat de către "Asociaţia de vânătoare şi pescuit Dunărea 2007" din Bucureşti. Potrivit paznicilor asociaţiei care administrează acest fond de vânătoare, în zonă sunt mai mulţi urşi care au tendinţa să coboare spre livezile cu fructe. "Sunt mai multe exemplare pe acest fond. Noi nu putem împuşca aceste exemplare şi vom cere aprobarea Ministerului Mediului pentru a tranchiliza ursul care a atacat un localnic, dar şi pe ceilalţi care mai sunt în zonă, urmând că ministerul să dispună cine va face această operaţiune şi unde vor fi duse animalele. Noi vom rămâne în zonă pentru a păzi şi ne vor ajuta şi pădurarii Direcţiei Silvice Dâmboviţa. Avem arme, dar nu putem împuşca urşi fără autorizaţie", a declarat unul dintre paznici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.