Cascavalul afumat (cascaveaua) „Radu lu’ Anghel” de la Râul Alb, 100% natural si ecologic

1
309


Brandul Cascavalul afumat sau cum îi spun localnicii, cascaveaua afumata  "Radu lu’ Anghel" de la Râul Alb, ia nastere astazi.

Redactia RaulAlb.net si partenerii doresc sa lanseze astazi, de Sf. Ion 7 Ianuarie 2011, acest produs exceptional, 100% natural si  ecologic, o adevarata comoara a specialitatilor romanesti…

cititi si :

Caşul afumat de Pietrari, pus în valoare printr-un festival

Şi nu este doar atât! Primarul comunei, Cornel Coman, vrea să-l transforme într-o “marcă înregistrată”, care să fie recunoscută la nivel european. „Caşul şi ţuica trebuie să devină brandul nostru. Cu ele să ieşim în lume. Ar fi şi păcat să nu fie cunoscute”, spune edilul.

În Pietrari mai sunt 100 de gospodari care respectă cu stricteţe reţetele de preparare păstrate din strămoşi. „La noi, este ceva obişnuit, dacă nu obligatoriu, ca, în fiecare gospodărie unde sunt crescute vaci, proprietarul să prepare caş afumat. Reţeata este păstrată cu sfinţenie şi transmisă din tată-n fiu”, afirmă Cornel Coman.

Caşul afumat de Pietrari, un produs sută la sută natural, este la mare căutare printre bucureşteni. Necazul e că nu prea mai are lumea bani şi se vinde mai puţin.

Reţeta nu este una complicată, dar trebuie atenţie, pricepere şi respectarea ingredientelor şi a timpilor de preparare. „Dacă nu ţii cont de toată tehnologia, nu iese caşul bun şi atunci, ce ai făcut? Rămâi cu el nevândut. Îl dai la porci”, spune un producător.

Astăzi, cu ocazia celei de-a III-a ediţii a “Sărbătorii caşului afumat”, participanţii la petrecerea de la Pietrari au primit gratuit câte o porţie din deliciosul preparat, asortat cu o mămăligă caldă.

 

cititi si :

PIETRARI Sărbătoarea caşului afumat, ediţia a III-a

Caşul afumat de la Pietrari

Caşul afumat de la Pietrari

Festivalul Caşului Afumat de la Pietrari a ajuns la cea de-a treia ediţie. Iniţiatorul acestui eveniment, Cornel Coman – primarul comunei, a dorit să-i scoată în faţă pe cei 100 de gospodari care păstrează încă tradiţia de a prepara delicioasele sortimente de brânzeturi populare.

 

„La noi, este ceva obişnuit, dacă nu obligatoriu, ca, în fiecare gospodărie unde sunt crescute vaci, proprietarul să prepare caş afumat. Reţeata este păstrată cu sfinţenie şi transmisă din tată-n fiu”, afirmă edilul.

Reţeta se păstrează din bătrâni
Vasile Roiu are 59 de ani. Acum, fiind pensionar, creşte animale şi prepară caş afumat. Omul este mulţumit de calitatea produselor sale, dorite în special de bucureşteni, care vin aproape săptămânal să le cumpere.

„Caşul pe care-l prepar are un gust nemaipomenit. Este sută la sută natural. Bucureştenii sunt amatori de specialitatea asta de brânză. Necazul e că nu prea mai are lumea bani şi vindem mai puţin”, spune nea Vasile. Reţeta nu este una complicată, dar trebuie atenţie, pricepere şi respectarea ingredientelor şi a timpilor de preparare.

„Dacă nu ţii cont de toată tehnologia, nu iese caşul bun şi atunci, ce ai făcut? Rămâi cu el nevândut. Îl dai la porci”, completează Vasile Roiu. Primarul Cornel Coman intenţionează să breveteze caşul afumat, dar şi ţuica de Pietrari, recunoscută în toată zona pentru gustul său inconfundabil, ca marcă înregistrată.

„Vreau ca aceste două produse să devină brandul nostru. Cu ele să ieşim în lume. Ar fi şi păcat să nu fie cunoscute”, crede primarul Coman. Seara, participanţii la Festivalul Caşului Afumat au putut degusta gratis câte o porţie din renumitul produs.

PIETRARI Sărbătoarea caşului afumat, ediţia a III-a

Acum 1 oră Festivalul Caşului Afumat de la Pietrari a ajuns la cea de-a treia ediţie. Iniţiatorul acestui eveniment, Cornel Coman – primarul comunei, a dorit să-i scoată în faţă pe cei 100 de gospodari care păstrează încă tradiţia de a prepara delicioasele sortimente de brânzeturi populare. Articol complet

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.