Breaking news! Unele comune de la Raul Alb ar putea fi desfintate

3
275

Jumătate din localităţile judeţului, în pericol de desfiinţare

Se urmăreşte astfel reducerea cheltuielilor administrative şi de personal.51 de comune, oraşele Fieni şi Răcari, dar şi municipiul Moreni riscă să-şi piardă statutul administrativ, urmare unui proiect de lege aflat în dezbaterea Senatului României.

Iniţiativa aparţine senatorului Nicolae Dobra, care susţine că a găsit soluţia pentru scăderea cheltuielilor. Proiectul său poate fi un pilon de bază şi în procesul de regionalizare a ţării. Nicolae Dobra propune desfiinţarea comunelor care au sub 5000 de locuitori, trecerea la statutul de comună a oraşelor cu mai puţin de 10001 locuitori şi revenirea la forma administrativă oraş a tuturor municipiilor care nu au 50000 de locuitori.

Asta în condiţiile în care, în ultimii ani, în judeţ s-a dus o politică agresivă de fărâmiţare a unităţilor teritorial-administrative şi de reînfiinţare a unor comune, precum Râul Alb, Pietrari, Răscăieţi, Raciu, Vlădeni etc. Multe alte asemenea iniţiative nu s-au mai materializat, chiar dacă referenduumurile locale au fost pozitive. Parlamentul actual nu şi-a mai dat acceptul pentru reorganizare. Au căzut la acest test Serdanu, Scheiu, Româneşti.

Nici edilul de la Bărbuleţu nu este speriat. Marian Alexe spune că nu a fost de acord cu ruperea comunei în trei unităţi administrativ-teritoriale. „Dacă nu era fărâmiţată, nu mai stăteam acum cu mâna întinsă. Aveam mai mulţi bani la buget, puteam atrage fonduri europene”, crede Marian Alexe.

Jumătate din localităţile judeţului, în pericol de desfiinţare

3 COMENTARII

 1. ah,ca bine face cu aceasta reorganizare,ca si asa asistam la unele comuni printre care si PIETRARI,unde mai mult de jumatate din angajati nu produc absolut nimic,angajati….asa…. dupa grade de rudenie!

 2. DA !! Dar dl Cornel Coman primarul nostru , a inceput si lucrarile la garla, la Raul Alb ca sa nu mai dea apa in gospodariile satenilor. dansul a organizat lucarile la rau si amonte si aval ca sa nu mai fie indundatii.

  Locuitorii care aveau in fiecare primavara si vara casele si grajdurile de animale inundate ii multumesc si il vor vota tot timpul.

  A fost singurul primar care a facut ceva sa salveze casele oamenilor de furia apelor care se abat in fiecare an…

  De ce nu ziceti si asta
  sa fiti obiectivi

  Nelu , tot din Pietrari

 3. asa este dl.NELU,zici bine ca a fost singurul din doi ca…,ce sa mai vorbim, in comparatie cu fostul primar de carton” care chiar nimic nu a facut,este adevarat ca acesta a dat o noua imagine acestei minunate COMUNI,de aceea eu nu cred ca este meritul la toti cei care lucreaza in primarie,vina lui este aceea ca tolereaza foarte multi trantori care invart cateva acte si se plimba de colo ,colo fara a face nimic decat consum de bani din impozitele noastre.
  Gica,tot din Pietrari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.