Breaking news. Stire calda. Primarul Catalin Preda de la RÂU ALB – A FI PRIMAR ÎNSEAMNA A ÎNTELEGE PROBLEMELE COMUNITATII SI A-I CUNOASTE PRIORITATILE

1
235

A fi primar nu înseamna doar sa ocupi un birou în prima institutie din oras sau comuna, sa stai la un birou si sa semnezi documente oficiale.

A fi primar înseamna sa întelegi problemele comunitatii, sa o sprijini si sa o ajuti sa creasca si sa se dezvolte. Acest lucru l-a înteles si primarul comunei Râu Alb, Preda Catalin, care, desi aflat la primul mandat, a reusit sa realizeze numeroase obiective care au schimbat foarte mult viata locuitorilor comunei. Rezultatul muncii edilului se vede si este apreciat. În ultima vreme, au fost finalizate mai multe obiective, si ne referim aici la lucrarile de reabilitare, cu finantare prin HG 577, a DC 122 Pucheni – Râu Alb pe o distanta de 4 kilometri, DL Vârf – 2 kilometri, DL Moiceni – 600 metri. Din bugetul local a fost reabilitat DL Gherghesti – 1 kilometru si Barbos – 1 kilometru.

Se lucreaza la strada Ciobanesti. S-a terminat pregatirea pentru asfaltare pe o suprafata de 2,5 kilometri. Se va face tratamentul, apoi va urma asfaltarea propriu-zisa. A fost construit un pod peste Parâul Râu Alb în punctul Linie – pe OG 7 si este în constructie un alt pod, tot peste Parâul Râu Alb, dar în punctul Râu Alb de Sus. Obiectivul este realizat în proportie de 50 %. În cel mai scurt timp, sunt asteptate sa soseasca grinzile, pentru ca si acest pod sa se realizeze integral. Au început lucrarile pentru introducerea retelei de alimentare cu apa pe HG 577.

Cu finantare prin OG 7, a fost realizata baza sportiva. De curând, a fost finalizata si o gradinIta noua, cu doua grupe. Prin programul Casa Verde, a fost introdusa alimentarea cu energie alternativa la scoala si la sediul administrativ al comunei. Centrul civic a fost amenajat.

Cu finantare integrala de la Consiliul Judetean, a fost modernizat iluminatul public în întreaga comuna. De asemenea, tot din fonduri de la CJ, a fost amenajat, în centrul comunei, un loc de joaca pentru copii.

Pe DC Vârf s-a facut aparare de mal. Dispensarul comunal a fost reabilitat. În baza unei colaborari cu Consiliul Judetean, a fost reabilitata termic si amenajata în interior Biserica Râu Alb. Pentru reabilitarea DJ 712 A si DC 122 Pucheni Râu Alb, a fost deja semnat contractul cu constructorul, prin PNDI. Este în curs de licitatie punctul de informare turistica, în colaborare cu comunele Barbuletu si Pucheni.

S-a semnat contractul pentru împadurirea a 70 de hectare prin Administratia Fondului de Mediu. Un alt contract de finantare care s-a semnat este cel pe Masura 322 D, pentru asfaltarea unor drumuri de interes local.

Evident ca edilul comunei – Preda Catalin – nu se va opri aici. Ne-a marturisit ca pe lista sa de prioritati se afla multe alte obiective care vor contribui la ridicarea nivelului de trai al populatiei si la eliminarea a cât mai multe dintre diferentele ce exista între sat si oras.

sursa :

RÂU ALB – A FI PRIMAR ÎNSEAMNA A ÎNTELEGE PROBLEMELE COMUNITATII SI A-I CUNOASTE PRIORITATILE

1 COMENTARIU

  1. Stiind faptul ca noul guvern vrea sa goleasca” traista” primarilor pd-l de banii alocati de fostul ,nu cred ca veti realiza ceea ce v-ati propus deoarece acest lucru este facut intentionat pentru ca edilii pd-l sa nu-si pot realiza proiectele.Este un nou model al noului guvern de a actiona impotriva primarilor pd-l si prin masura sterpelirii sumelor de bani normal ca cei in cauza nu-si vor putea onora promisiunile,iar votul cetatenilor se va indrepta in directia candidatilor usl care in curand vor fi stimulati cum se cuvine de generosii(cu ei si numai pentru ai lor) actuali guvernanti.Este un fel de atac subtil care nu bate la ochi ,un fel de,,,,,pe eiiiii cu tot „arsenalul invizibil”,dar banuiesc ca cetatenii vor deschide ochii de mai multe ori si vor vota candidatul care merita fara a tine cont de lupta de la varf a „ciolanarilor”.Este de remarcat faptul ca in aceasta campanie unii primari vin cu idei si proiecte,un lucru bun,sincer si pe viitor benefic,iar altii cu organizarea de excursii,un fel de stimulent inainte de alegeri.Din acest motiv as intreba de ce acum si nu in perioada Sfintelor Sarbatori de Paste,de ce acum si nu pe tot parcursul mandatului si de ce se continua cu asa zisa mita electorala,de ce din nevoie omul este mai mult obligat sa-si vanda votul de multe ori pe o plasuta cu un kg.de ulei si unul de zahar sau pe o excursie la gradina zoologica si, nu in ultimul rand ,de ce si pana cand vom fi naivi pentru ca de multe ori suntem pusi in situatia ca acea plasuta sau plimbare sa ne coste cat nu face,deci in concluzie sunt o gramada de” DE CE,DE CE”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.