Breaking news. La Barbuletu incep lucrarile pentru canalizare, modernizare drumuri locale si iluminat public

0
257

Redactia îl intreaba public pe primarul Marian Alexe : "Se intentioneaza, daca populatia va fi de acord, instalarea de statii de epurare care vor deservi 10-15 familii " Dar de ce numai 10-15 familii si cine sint fericitii nosrocosi ?

Multe localitati din judetul nostru au realizat proiecte complete si, dat fiind acest aspect, respectivele proiecte au primit finantare.

Comuna Barbuletu se numara printre aceste localitati. Edilul comunei, Alexe Marian, a subliniat faptul ca proiectul pe Masura 322, pentru Barbuletu, a fost initiat în 2007.

La momentul actual, s-a dat ordinul de începere a lucrarilor, dupa multe luni de contestatii.

Firma câstigatoare a purtat deja discutii cu reprezentantii administratiei publice locale, pentru sta bilirea punctelor unde vor fi cazati muncitorii.

Proiectul cuprinde: modernizare drumuri locale – aproximativ 8 kilometri (în acesti kilometri sunt curpinse si trei poduri – Podul de la Greaca, Glatu si cel de pe Valea Tisei), extindere iluminat public pe o lungime de opt kilometri – în aceasta situatie satul Barbuletu si satul Gura Barbuletului vor avea iluminat public, modernizare si reabilitare camin cultural Gura Barbuletului si înfiintare de after school, achizitionare buldoexcavator.

S-a luat legatura cu firma care a câstigat licitatia pentru achizitionarea buldoexcavatorului si, la sfârsitul acestei luni, pe 30 august, utilajul va fi adus la sediul primariei.

Valoarea totala a proiectului este de 2,5 milioane euro.

În curând, SE VOR ASFALTA TREI KILOMETRI DE DRUM Amplul proiect Subcarpatica cuprinde, pe teritoriul comunei Barbuletu, asfaltarea a 3 kilometri de drum, de la granita cu comuna Râu Alb, pâna la granita cu comuna Pietrari.

Acest obiectiv traverseaza satul Gura Barbuletului, pe drumul judetean. IGIENIZAREA INSTITUTIILOR DE ÎNVATAMÂNT, FINALIZATA Din fonduri locale, la Scoala Barbuletu, a fost facuta reabilitarea. Este, însa, nevoie de bani pentru instalarea unei centrale termice si pentru construirea unui grup sanitar, obiective ce nu pot fi realizate din bugetul propriu al administratiei locale. La toate institutiile de învatamânt situate pe raza comunei s-a finalizat igienizarea. S

unt asteptati reprezentantii Ocolului Silvic Sturzeni pentru a marca lemnele si a le aduce, astfel încât venirea timpului rece sa nu creeze probleme.

Comuna Barbuletu, asa cum preciza primarul localitatii, Marian Alexe, este oarecum privilegiata, deoarece detine în proprietate 154 de hectare de padure si, astfel, aprovizionarea cu lemne se face din surse proprii. A ÎNCEPUT ÎNGROPAREA CONDUCTELOR DE APA * Se intentioneaza, daca populatia va fi de acord, instalarea de statii de epurare care vor deservi 10-15 familii Saptamâna aceasta, a început îngroparea conductelor de apa, în paralel cu modernizarea drumurilor. Introducerea retelelor de apa s-a realizat în baza HG 577.

Este nevoie si de introducerea retelei de canalizare. Pe zona de deal este dificila aceasta lucrare. În cazul acesta, administratia locala a luat legatura cu firme specializate, în vederea aplicarii unei solutii pentru acest tip de relief.

Este vorba despre statii de epurare care vor deservi 10-15 familii.

sursa si articol complet la :

Ziarul Dambovita – Targoviste – S-A DAT ORDINUL DE ÎNCEPERE A….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.