Biserica de la Manga, resfinţită

0
299


Pentru lăcaşul care poartă hramul „Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena” s-au investit 500 de milioane lei vechi

Locuitorii şi autorităţile locale de la Voineşti se pot mândri cu un lăcaş de cult nou, frumos şi plin de strălucire! Recent, biserica din satul Manga a fost resfinţită, după ce în ultimii trei ani a fost supusă unor ample lucrări de consolidare şi restaurare, spre bucuria sutelor de enoriaşi care în decursul timpului nu s-au mulţumit doar să privească eforturile administraţiei locale, ci s-au implicat activ şi au pus umărul la refacerea Casei Domnului. Lăcaşul, care poartă hramul Sfinţilor Împăraţi „Constantin şi Elena”, a fost ctitorit în anul 1869, iar timpul şi-a pus amprenta atât pe structura de rezistenţă, cât şi pe picturi, care erau într-o avansată stare de degradare.

Autorităţile locale şi enoriaşii au pus mână de la mână şi au investit sume importante pentru a reda lăca- şului de la Manga strălucirea de altădată. Potrivit edilului de la Voineşti, Sandu Gabriel, în reabilitarea şi modernizarea bisericii s-a investit aproape o jumătate de miliard lei vechi, sumă la care se mai adaugă şi o contribuţie financiară importantă venită de la enoriaşi.

„Lucrările de reabilitare la Biserica Manga au început în urmă cu trei ani. S-au făcut lucrări de consolidare a bisericii, s-a pictat biserica şi în interior şi în exterior, s-au pus pavele în curte, s-au turnat alei şi a fost reparat şi acoperi şul. La această biserică lucrările au fost împărţite în două. Enoriaşii din satul Manga au contribuit cu o sumă de bani, iar prin Consiliul Local, prin contracte de execuţie lucrări, s-au cheltuit aproximativ 50.000 lei, respectiv 500 milioane lei vechi. Acest lăcaş de cult este o parohie mică. La această bisericuţă sunt arondate în jur de 200 de familii”, ne-a declarat primarul Voineşti, Sandu Gabriel.

sursa :
http://www.jurnaldedambovita.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.