Barbulitenii, Pietrarenii si Râurenii vor iesi la referendum pe 18 Sep

0
250

Referendum pe 18 septembrie, în Dâmboviţa

Proiectul de hotărâre iniţiat de consilierii judeţeni PSD şi PNL a fost adoptat, aşa că pe 18 septembrie dâmboviţenii vor fi consultaţi cu privire la reorganizarea teritorială în regiuni.

Şedinţa Consiliului Judeţean nu a fost nici pe departe lipsită de surprize. Votul a venit după trei ore de discuţii în contradictoriu, lecţii de drept, jigniri, ameninţări cu plângeri penale şi eliminări din sala de şedinţe.

Cei 18 aleşi care au iniţiat proiectul de hotărâre au motivat că o reformă în administraţia publică trebuie făcută cu respectarea legislaţiei în vigoare. „Legea 215/2001 este clară şi imperativă când la articolul 22 se prevede că orice modificare a limitelor teritoriale ale comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor  «… se poate efectua numai prin lege şi numai după consultarea prealabilă a cetăţenilor din unităţile administrativ-teritoriale respective prin referendum, care se organizează potrivit legii». Aceeaşi exprimare imperativă o foloseşte şi Legea 3/2000, privind organizarea şi desfăşurarea referendumului”, se arată în expunerea de motive la proiectul de hotărâre.

Marin Antonescu, desemnat temporar la conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, cât timp preşedintele Florin Popescu se află în concediu, le-a atras atenţia consilierilor pro-referendum că săvârşesc o infracţiune, dacă angajează cheltuieli din bugetul judeţului, fără să existe sursă de finanţare.

„Ca preşedinte al Consiliului Judeţean, voi fi obligat, dacă se aprobă acest proiect, să sesizez organele în drept fiindcă aţi încălcat cu intenţie o lege. Nici eu şi nici preşedintele ales, Florin Popescu, nu vom ordonanţa asemenea cheltuieli, fiindcă am fi pasibili de răspundere penală”, susţine Marin Antonescu.

Prefectul judeţului, Iancu Caracota, s-a exprimat ferm împotriva referendumului. „Dumneavoastră vreţi să încălcaţi legea, să provocaţi un referendum fără nicio bază legală şi să cheltuiţi banul public degeaba”, spune reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Referendum pe 18 septembrie, în Dâmboviţa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.