Asa trebuie sa facem si noi la Râu Alb, Pietrari si Barbuletu

0
270

Masurile 112, instalarea tinerilor fermieri, și 141, sprijinirea fermelor de semisubzistența, sunt doua dintre programele care au avut sute de solicitanți in judetul Dambovița Unul dintre aceștia este Nicolae Preda, un pomicultor din Malu cu Flori, care a a preferat agricultura, economiei

Dupa patru ani de facultate, unul de master și o lunga perioada de cautari a unui job in domeniul in care s-a pregatit, un tanar economist dambovițean a trecut la agricultura. L-a impins nevoia de a-și asigura traiul. A urmat alte cursuri, de data aceasta in domeniul agriculturii, a accesat programe europene, a primit cateva mii de euro, iar acum spera ca se va descurca și ca vor veni și vremuri mai bune.

“M-am apucat de agricultura in 2007/ In 2009, cand merele au avut un preț de nimic, am avut un an foarte greu. Am primit, insa, o gura de oxigen de la Agrostar, care m-a ajutat sa accesez masura 112, instalarea tinerilor fermieri, prin care am obținut niște bani, cu care am inceput sa-mi dezvolt o afacere”. O fabrica de procesare este visul pomicultorilor din Malu cu Flori. Fabrica ar da siguranța zilei de maine și ar determina pe cat mai mulți tineri sa munceasca terenurile primite de la parinți.

“Daca am avea posibilitatea sa facem aici, in zona, o fabrica de procesare a merelor ar fi ceva nemaipomenit. Ar crește potențialul zonei, ar da de lucru oamenilor, pe langa pomicultura și ar fi un viitor și pentru noi, tinerii, pentru care nu prea se face nimic”, mai spune tanarul. Nicolae Preda crede ca nu ar fi reușit fara banii europeni.

A fost ajutat sai acceseze de Agrostar Dambovița, fara de care ar fi renunțat pe parcurs. “112 a fost o masura care a venit ca o manușa, mai ales pentru cei care nu au ramas la stadiul de idee, mai ales ca, daca cineva nu te indruma, nu poți sa rezolvi nimic”, a adaugat dambovițeanul.

sursa : DE LA ECONOMIE, LA AGRICULTURA, PE BANI EUROPENI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.