Agricultorii din Barbuletu si Voinesti isi striga disperarea. Au iesit cu tractoarele pe strazile din Targoviste

0
268

“Nimic din ce fac guvernanţii nu ne mulţumeşte. Nu ne dau subvenţii. În celelalte ţări europene nu este aşa. Agricultorii sunt ajutaţi. Ne gândim să scoatem merii şi să vindem animalele, să ne apucăm de altceva, că nu se mai poate”, spune un pomicultor din zona Bărbuleţu.

Agricultorii dâmboviţeni, membri ai Sindicatului Producătorilor Agricoli Agrostar, au mărşăluit astăzi pe străzile Târgoviştei, protestând faţă de neimplicarea guvernanţilor în sprijinirea fermierilor. Oamenii, veniţi din cele mai importante bazine agricole din judeţ – Băleni, Lunguleţu, Voineşti, Bărbuleţu, Malu cu Flori, şi-au scos în drum tractoarele şi utilajele agricole. Florin Istrate, vicepreşedinte Agrostar, ne-a informat că marşul de la Târgovişte a făcut parte dintr-o acţiune desfăşurată simultan în 30 de judeţe ale ţării. Concluzia agricultorilor dâmboviţeni este că ultimele măsuri fiscale luate de Guvernul României îi vor duce în sapă de lemn. „Este absurd ca agricultorul să piardă timp să depună declaraţii la Pensii, Şomaj şi Casa de Asigurări de Sănătate. Fermierul care are două vaci a fost obligat să-şi facă PFA, dacă a vrut să obţină subvenţie, iar acum trebuie să umble pe drumuri lună de lună. Nu este normal. Noi suntem pe plus două-trei luni pe an. În rest, mergem pe minus, dar trebuie să facem declaraţii”, susţine Florin Istrate.

Vor să renunţe la agricultură

Sindicaliştii din agricultură au mai cerut: reabilitarea sistemului  naţional de irigaţii; construirea unor spaţii de depozitare a produselor; susţinerea sectorului de legume şi fructe, precum şi a celui de creştere a ovinelor şi caprinelor; reformarea sistemului de plăţi a ajutoarelor de stat; demararea de investiţii în infrastructura agricolă; susţinerea fermierilor în vederea accesării de credite pentru absorţia fondurilor europene; diminuarea costurilor proiectelor etc. “Nimic din ce fac guvernanţii nu ne mulţumeşte. Nu ne dau subvenţii. În celelalte ţări europene nu este aşa. Agricultorii sunt ajutaţi. Ne gândim să scoatem merii şi să vindem animalele, să ne apucăm de altceva, că nu se mai poate”, spune un pomicultor din zona Bărbuleţu.

…. http://incomod-media.ro/ziar/?p=206

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.