Achiziţionat în cadrul unui proiect pe GAL „Valea Ialomiţei” . Buldoexcavator de 73.000 euro la Pietrari

0
286

Până acum, utilajul şi-a dovedit din plin utilitatea la problemele cauzate de zăpadă, de inundaţii, dar şi ca ajutor la refacerea infrastructurii rutiere

autor articol : A. M. POPESCU


După ce ani întregi a beneficiat de sprijinul vecinilor de la Bărbuleţu pentru rezolvarea problemelor de infrastructură, dar şi pentru deszăpezirea drumurilor, edilul şef de la Pietrari a întocmit un proiect pe fonduri europene pentru achiziţionarea unui utilaj care să ajute administraţia locală la necazuri. În cadrul unui proiect pe Grupul de Acţiune Locală „Valea Ialomiţei”, pe Măsura 3.2.2, s-a reuşit achiziţionarea unui buldoexcavator dotat atât cu freză pentru zăpadă, cât şi cu pompă de mâl.

( video arhiva din iunie 2014 )

Utilajul, care a intrat în patrimoniul public al localităţii încă de anul trecut, a costat în jur de 73.000 euro şi până acum şi-a dovedit din plin utilitatea. Potrivit primarului comunei Pietrari, Cornel Coman, buldoexcavatorul a fost folosit din plin la deszăpezire, la inundaţii, fiind de un real folos şi pentru refacerea drumurilor de interes local. Comuna Pietrari se numără printre primele localităţi care a depus proiecte pe Grupul de Acţiune Locală şi care a scăpat cu ajutorul fondurilor nerambursabile externe de bătăile de cap cauzate de zăpezi şi inundaţii.

„Am achiziţionat un buldoexcavator, se lucrează intens cu el. Era extrem de necesar pentru autoritatea locală, era un lucru vital. Am lucrat deja foarte mult cu el şi continuăm să-l folosim. Am reuşit să refacem drumurile, infrastructura, torenţii. Buldoexcavatorul a costat în jur de 60.000 euro, dar la final costurile au ajuns la 73.000 euro, pentru că am luat şi lamă de deszăpezire, am luat şi o pompă de nămol, am mai luat nişte anexe. Eu, împreună cu Constantin Stroe, cu Constantin Maricescu şi cu Sandu Gabriel (n.n. primarii comunelor Şotânga, Aninoasa şi Voineşti), am pus bazele acestui GAL. Am muncit mult pentru el, am reuşit să convingem şi sectorul privat să atragă fonduri de acolo, am reuşit să facem ceva cu banii”, ne-a declarat primarul localităţii Pietrari, Cornel Coman.

sursa :

http://www.jurnaldedambovita.ro/jdb_articol–buldoexcavator-de-73-000-euro-la-pietrari,32145.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.