27 Iulie 2015, ziua comunei Râu Alb

0
279

Aşezată la poalele munţilor Leaota «între brâie domoale de dealuri cu orizont solar de pridvoare româneşti», cum frumos scria poetul George Coandă, comuna Râu Alb, prin rusticitatea ei, este un bucium de ape şi legende.

(foto: arhiva redactiei raulalb.net din 2011)

1306999218_resized

«Buletinul ei de identitate» a fost emis în urma «Legii împroprietăririi de la 1864, Legea lui Cuza», iar «certificatul de naştere» datează din 1733, atestarea documentară oficială a aşezării. Populaţia comunei s-a format din clăcaşii aflaţi pe moşiile boierilor din Bărbuleţu, dar şi din mulţi transilvăneni (din zona Bran – Moeciu) care, nemaiputând suporta birurile imperiului austro-ungar, au trecut munţii în Ţara Românească cu turmele de oi, cumpărând de la stăpânii moşiilor – cu aur – pământ pentru fâneaţă.

Aflată pe Drumul Judeţean 712A (Izvoare, G. Bărbuleţului, Runcu, Fieni) comuna Râu Alb are deschidere atât spre Târgovişte, cât şi spre Sinaia. Peisajul este încântător, uşor abordabil oricărui turist, nealterat ecologic şi cu o mare vizibilitate spre zone îndepărtate.

sursa :

http://www.jurnaldedambovita.ro/jdb_articol–astazi-ziua-comunei-rau-alb,31545.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.