2.129.261 lei fără TVA (adică peste 21 miliarde lei vechi)

1
245

În anul 2010, SC PROCOR SA şi-a adjudecat lucrarea „Amenajare şi regularizare Pârâu Râul Alb” în valoare totală de 2.129.261 lei fără TVA (adică peste 21 miliarde lei vechi). Sursele de finanţare au fost Administraţia Fondului de Mediu, Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Consiliul Local Pietrari. Cu alte cuvinte, preşedintele CJD, Florin Popescu, aflat într-un grav conflict de interese, a pus deoparte vreo 10 miliarde lei vechi din bugetul instituţiei pe care o conduce pentru a-i băga, pe filiera Primăriei Pietrari, în conturile firmei reprezentată cu puteri depline chiar de tatăl sau, Popescu Nicolae.

 

Atât de „bine” a executat însă firma PROCOR lucrările încât, într-un timp foarte scurt de la finalizarea lor, au apărut şi degradările. N-o spunem noi, ci este un fapt consemnat de raportul Camerei de Conturi Dâmboviţa pe anul 2010, care a „urecheat” Primăria Pietrari fiindcă „nu a urmărit obiectivul «Amenajare şi regularizare Pârâu Râul Alb»” în perioada de garanţie, când au apărut degradări şi nu a dat dispoziţie constructorului să remedieze aceste lucrări, pe cheltuiala PROCOR. Ca urmare a constatării, Inspectoratul Judeţean în Construcţii Dâmboviţa a dispus executantului lucrării ca în termen de 60 de zile să remedieze lucrarea”.

 

Camera de Conturi Dâmbovița a constatat că primarul Cornel Coman nu a urmărit lucrările care s-au degradat foarte rapid la scurt timp după finalizarea investiției de 21 miliarde lei vechi fără TVA

 

 

„Doamna de la Camera de Conturi” a reușit să-l enerveze
 pe primarul liberal Cornel Coman

 

Degradările apărute după finalizarea investiţiei „Amenajare şi regularizare Pârâu Râul Alb”, nu l-au enervat atât de tare pe edilul şef al comunei Pietrari, Cornel Coman, cât l-au supărat măsurătorile făcute în teren de inspectorul Camerei de Conturi Dâmboviţa. „Ei când au venit în control, lucrarea se finalizase de o lună-două. Eu nu stau toată ziua pe canal ca să văd. Astea se văd pe o perioadă de 6 luni – un an, se constituie o comisie şi se anunţă pentru că ei au garanţie de doi ani pe care trebuie s-o respecte. Dna (n. red.: de la Curtea de Conturi) când a venit în control a spus «hai să mergem pe canal să vedem investiţia că sunt nişte degradări». Eu i-am răspuns «staţi dna că eu nu dorm pe canal să-mi dau seama ce se întâmplă în fiecare zi». Nu este nici o problemă, deficienţele le-am consemnat şi s-au remediat”, a punctat primarul liberal Coman.

 

„Florin Popescu nu s-a ținut de cuvânt”

 

Cu toate deficienţele, remediate ulterior, edilul şef de la Pietrari are numai cuvinte de laudă la adresa firmei PROCOR. În schimb, preşedintele CJD, Florin Popescu, este perceput de primar ca un om care nu se ţine de cuvânt. „Chiar dacă a executat lucrarea firma Procor, a făcut-o în urma unei licitaţii deschise, într-o corectitudine totală. S-a ţinut cont de capacitatea firmei pentru că PROCOR este una dintre cele mai mari societăţi. Este foarte bine că a luat firma PROCOR această investiţie. Nu a fost achitată toată lucrarea, mai avem 4 miliarde debite pentru că nu am avut bani suficienţi. Trebuie să-şi dea fiecare partea lui. Dl Florin Popescu nu ne-a dat partea lui (n. red.: cea de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa?). Eu, partea mea de la fondul de mediu, care a fost de 60% participare, mi-am făcut obligaţia, am adus-o şi am achitat-o. Însă dl Florin Popescu nu s-a ţinut de cuvânt şi nu mi-a achitat cei 40% care erau necesari pentru achitarea lucrării. Nedându-mi banii, nu am putut să achit nici firmei”, a mai explicat primarul Cornel Coman.

 

La licitație, PROCOR a avut și câțiva concurenți tradiționali:
COMPLIS, COREL, CONSTRUCȚII MUNTENIA…

 

 

40% din 21 miliarde lei vechi, fără TVA,
„datoria” FIULUI de la C
J Dâmbovița 

către TATĂL de la PROCOR?

 

Totuşi, într-o adresă oficială din 22.02.2012, edilul de la Pietrari ne-a informat, negru pe alb, că mai e dator la PROCOR doar 270.000 lei, adică 2 miliarde şi 700 milioane lei vechi şi nu 4 miliarde aşa cum ne-a declarat verbal. Sper să fiţi de acord cu noi, că multe dintre declaraţiile primarului din Pietrari se bat cap în cap când vine vorba despre sumele achitate la PROCOR sau despre contribuţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Dacă „40% din valoarea lucrării reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa”, aşa cum ne-a declarat telefonic, asta înseamnă că Primăria Pietrari trebuie să primească peste 10 miliarde lei vechi de la Consiliul Judeţan Dâmboviţa, sumă pe care primarul Coman ni s-a plâns că nu a primit-o nici până acum.

 

Secretarul general al A.N.I. a declarat pentru ziarul „ancheteonline.ro” că aceste afaceri pe care le face președintele CJD, Florin Popescu, prin firma PROCOR, cu fonduri de la CJD, reprezintă „o stare de conflict de interese de tip penal”, astfel de fapte fiind pedepsite de Codul Penal
cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani

 

Cu toate acestea, edilul a afirmat că doar 4 miliarde ar mai avea de primit de la CJ Dâmboviţa. Adică 4 din cele 10? Ce să mai înţelegem din declaraţiile edilului? Sunt 10 miliarde, sunt doar 4 miliarde, a plătit CJ Dâmboviţa parţial ori n-a plătit nimic încă? Mai are primarul Coman de achitat la PROCOR 4 miliarde lei vechi sau doar 2,7 miliarde lei, cum ne-a transmis în scris? Suspiciunile ne-au devenit însă şi mai mari când am trimis o nouă solicitare pe Legea 544/2001 în 23.02.2012 care se pare că l-a enervat atât de tare pe primarul liberal (!?) Cornel Coman, încât acesta ne-a trântit telefonul în nas, după ce ne-a invitat să aşteptăm 30 de zile răspunsul său la adresa noastră. Dle primar, termenul legal este de 10 zile!

 

Și Antena 3 a dezbătut acest caz flagrant de conflict de interese de la Pietrari, și nu numai, în care FIUL președinte la Consiliul Județean finanțează lucrări executate de TATĂL de la firma PROCOR

 

 

„LICITAȚIE CORECTĂ” zice primarul
DAR CU CÂȚIVA PARTENERI TRADIȚIONALI
PENTRU PROCOR

 

Citind cu atenţie documentele licitaţiei de la Pietrari, nu am putut trece cu vedere peste un „amănunt”, zicem noi semnificativ, cum ar fi lista firmelor concurente firmei PROCOR. Am observat cu această ocazie că i-au ţinut companie la licitaţia din Pietrari câteva dintre firmele de construcţii prietene PROCOR-ului. Ne referim aici la SC CONSTRUCŢII MUNTENIA SA, SC COMPLIS SA, SC COREL IMPEX SRL pe care le-am mai regăsit în aceeaşi formulă şi la alte licitaţii din judeţ, fie pentru lucrări din fonduri guvernamentale, fie pentru alte lucrări din bani publici. Mai trebuie ştiut care au fost criteriile puse în caietul de sarcini şi cine a făcut parte din comisia de licitaţie. O primă concluzie în această poveste încurcată este aceea că FIUL Popescu finanţează cu sume uriaşe din bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa lucrări pe care le execută chiar firma PROCOR pe care TATĂL său o reprezintă cu puteri depline. Şi asta se întâmplă de câţiva ani prin tot judeţul Dâmboviţa.

 sursa : http://jurnaldedambovita.artpress.ro/

1 COMENTARIU

  1. DeNeA,DeNeA,fa-ti D A T O R I A.Frumos suna ,si bine ar fi ca DNA sa-si bage manutele in afacerile,foarte multe facute pe spranceana,nu numa’la primaria lu’dom’Coman ci si la altele unde s-au tocat gramezi de bani din fonduri europene ,bani aruncati pe lucrari de doi lei.La Pietrari ,pe langa afacerea garla,mai sunt si altele cum ar fi:afacerea scoala,afacerea primaria.,afacerea poduri ,etc….Pe langa aceste afaceri ar trebui trecuta pe lista DNA si AFACEREA RETROCEDARI de padure.Aici s-au facut mult mai multe nereguli cu sprijinul direct si nemijlocit al unor functionari din cadrul primariilor(aici ma refer la nivel national).Multi cetateni au demonstrat cu acte ca sunt indreptatiti a primi suprafete de padure, dar ,din nefericire, au fost marginalizati , taiati de pe lista retrocedarilor si n-au primit nimic,in schimb foarte multi ,multi derbedei functionari care n-au avut dreptul la un m.p de padure , au primit hectare,suprafete imense care le-au trecut pe numele socrilor sau rudelor apropiate.Mi se pare un adevarat furt tinand cont ca zeci de ha.de padure ce apartineau statului au fost impartite intre mai marii functionari din administratiile locale si judetene Sunt sigur ca in Tara asta impartita de hoti si praduita tot de aceeasi talhari-hoti se va face dreptate ,multi vor trece de la grad de mari edili,mari politicieni,mari parlamentari, la GRADUL de DETINUTi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.